Frir til Carew

Artikkelen er over 12 år gammel

- Jeg får høre med John Carew om ikke han har en hybel å avse. Han har sikkert stor nok kåk til å leie ut et rom eller to, spøker Lyon-aktuelle Lise Klaveness.

DEL

John Carew har vært en braksuksess i franske Lyon i høst, og nå kan han få selskap av en langslagskollega. En kvinnelig en. For nå skal Frekhaug-jenten Lise Klaveness (24) til Lyon og se på forholdene.

- Jeg har ikke fått et konkret tilbud ennå, men det får jeg nok. Jeg har snakket med treneren, og de virker veldig seriøse, sier Klaveness til BA.

IVRIG KLUBBPRESIDENT

Den gamle Sandviken-spilleren har i løpet av de siste året blitt en av profilene på det norske kvinnelandslaget. Mens hun er midtbanespiller på Asker, har hun hatt stor suksess som spiss for Norge. Hun scoret kampens eneste mål i VM-kvalifiseringskampen mot Italia på Stadion i oktober, og scoret også da Asker slo Team Strømmen 4-0 i cupfinalen.

Akkurat nå leser hun intenst for en stor eksamen på jus-studiet, og har ennå ikke fått satt seg inn i kvaliteten på den franske serien.

- Nei, men på landslaget har vi jo hatt store problemer med Frankrike de siste årene. Vi holdt dem til 1-1 i EM i sommer, men tapte to kamper mot dem i februar. De franske jentene er veldig gode, påpeker hun.

På samme måte som da Fulham og Mohamed Al Fayed bygde opp kanskje verdens beste damelag for noen år siden, er det klubbpresidenten i Lyon som nå vil ha et kvinnelig topplag.

- Ja, presidenten er svært ivrig. Det er han som nå henter utenlandske toppspillere, og det hadde jo vært spennende å prøve seg ute.

- Jeg har også lyst til å jobbe med internasjonal jus senere, og da ville det vært fint å lære seg et nytt språk, sier Klaveness.

- Vil du bli rik hvis du reiser til Lyon?

- Jeg vet ikke. Noen Carew-lønn blir det vel uansett ikke, ler hun.

Artikkeltags