Herjet med serielederen

Andreas Gjeitrem var storfornøyd etter den overbevisende seieren.

Andreas Gjeitrem var storfornøyd etter den overbevisende seieren. Foto:

Fyllingen leverte til tider festhåndball hjemme i Framohallen da serieleder Arendal kom på besøk.

DEL

Fyllingen har levert en skuffende høstsesong, men var ute etter å vise seg fra sin beste side da serieleder Arendal kom på besøk til Bergen søndag kveld.

Og for en start hjemmelaget skulle få på kampen. Selv om spillere som Mario Matic og Inge Aas Eriksen var henvist til benken fra start, kjørte Fyllingen rett over gjestene fra Agder.

Dansk dynamitt

Det skulle ta nesten syv minutter før Arendal i det hele tatt fikk et skudd på mål. Da hadde Fyllingen allerede scoret fem ganger! Arendal-trener Marinko Kurtovic så ikke noen annen løsning enn å ta timeout.

Fyllingen leverte noe av sin beste håndball denne sesongen i 1. omgang. Bakerst var Andreas Ungesson sjef i forsvar, og lenger frem i banen skjøt Kasper Gudnitz Arendal-målet i stykker. Dansken noterte seks scoringer på det første kvarteret, og Fyllingen ledet med vanvittige ni mål over laget som har vært så suverent denne sesongen.

Men i minuttene før pause fikk Fyllingen erfare at de ikke kunne slippe seg ned for mange prosent før Arendal straffet dem. De fem siste minuttene før pause var noe rotete fra de gule og blå, og Arendal fikk kuttet hjemmelagets ledelse ned til seks mål før pausesignalet lød.

Fyllingen banket Arendal.

Fyllingen banket Arendal. Foto:

Sterk åpning - dårlig avslutning

Andreas Gjeitrem fikk oppildret laget sitt igjen i pausen, og i starten av 2. omgang så man det samme aggresive Fyllingen-laget som herjet som verst i 1. omgang. Arendal-spillerne fikk ikke fred rundt Fyllingens mål.

Det var rett og slett klasseforskjell i Framohallen denne søndagskvelden. Og da Kasper Gudnitz, som sammen med Inge Aas Eriksen og Zivojin Ilic fikk kritikk fra trener Gjeitrem i lørdagens papirutgave av BA, noterte sitt tiende mål i kampen var Fyllingen foran med elleve!

Men alle gode ting har en ende. Fyllingen fikk en kraftig dupp midtveis i 2. omgang. På ti minutter scoret hjemmelaget bare én eneste gang. Arendal derimot fikk nettsus syv ganger, og med ti minutter igjen å spille skilte det fem mål mellom lagene.

Plutselig var det et nervøst Fyllingen-lag som viste seg. De gulkledde gkk seg fast i etablert angrep, og Arendal hadde momentum i kampen.

Da Arendals Herman Vildalen reduserte nok en gang til 20-24 begynte det også å spre seg en nervøsitet blant dem som fulgte kampen. Skulle Fyllingen virkelig rote det til?

Nei! Kasper Gudnitz var ikke ferdig for kvelden, og med to kjappe scoringer i det klokken passerte 55 spilte minutter var Fyllingen oppe og gikk igjen. For øvrig danskens ellevte og tolvte scoring i kampen!

Fyllingen sto løpet ut, og vant 28-24. En meget god kamp av hjemmelaget, sett bort fra duppen i 2. omgang. Men den er det ingen som kommer til å huske i ettertid!

Kampfakta

Fyllingen - Arendal 28-24 (17-11)

Eliteserien menn, håndball. Framohallen. Dommere: Ismet Kvakic og Tommy Eriksen.

Fyllingen: Tord Vårdal - Kasper Gudnitz 12, Andreas Ungesson 5, Fredrik Mossestad 5, Iben Hvidsten 3, Mario Matic 2, Marius Ferkingstad 1, Leander Seime, Thomas Haugland, Kristian Bolstad, Inge Eriksen, Boris Resovsky.

Toppscorer Arendal: Martin Lindell 5.

Utvisninger: Fyllingen: 2 x 2 min. Arendal: 1 x 2 min.

Artikkeltags