Serbisk publikumsfrieri i Fyllingen

Zivojin Ilic er kjent for grundig feiring av sine redninger, noe som gjorde ham til en publikumsyndling i Falk Horten.

Zivojin Ilic er kjent for grundig feiring av sine redninger, noe som gjorde ham til en publikumsyndling i Falk Horten. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Tross størrelsen er det ikke mye fryktinngytende med smørblide Zivojin Ilic, men når signalet lyder våkner «udyret»! Fredag kan du se det på nært hold – i første hjemmekamp for sesongen.

DEL

FRAMOHALLEN: I to år var Zivojin Ilic en publikumshelt i Falk Horten. Byens håndballpublikum og presse trykket ham til sitt bryst. Ikke uten grunn. Den sympatiske 27-åringen er ikke bare en solid keeper, men en type som byr på seg selv og hele sitt følelsesregister i løpet av de intense 60 minuttene en håndballkamp varer.

– Jeg elsker å ha publikum med meg. Jeg trenger det. Dere vil se det tydelig når jeg er sint og når jeg er fornøyd. Jeg er typen du elsker eller hater. Det er ikke noe midt i. Jeg håper publikum her vil like meg, humrer Ilic.

Elsker topp og bunn

Ilic vokste opp i en liten by i Serbia, og synes han har kommet til en metropol i forhold til hva han er vant med.

– Jeg var faktisk litt redd for å dra hit. Jeg har aldri bodd i en så stor by før, forteller Ilic, før han bretter ut om engasjementet:

– Jeg liker å være på lag som kjemper for noe; enten det er i topp eller i bunn. Da finner jeg ekstra motivasjon. Jeg må ha noe som «pusher» meg. Sånne «midt på tabellen»-lag er ikke noe for meg, ler han – vel vitende om at Fyllingen har nettopp vært det i årevis.

Bergenserne har imidlertid gått høyt ut før sesongen: Medalje i serien og sluttspillgull. Der er ambisjonene.

– Jeg vil spille i Europa med Fyllingen neste sesong. Det er en stor klubb med stolte tradisjoner, og nå har vi et mer «voksent» lag enn Fyllingen har hatt i det siste, sier Ilic – som også tror han vil vokse med den anerkjente keeperlegenden Jan

Stankiewicz som keepertrener.

Jubler med publikum

Ilic ble hentet fra Falk Horten i sommer. Journalist Aleksander Limkjær i Horten-avisen Gjengangeren forteller om en spiller som var svært populær i Vestfold-byen.

– Han er en spiller som er engasjert fra første til siste sekund. Han lever seg inn i kampen, og er «dønn til stede».

– Noe av det beste med ham, er at han jubler ellevilt for hver redning. Og ikke for seg selv eller med lagkameratene, han snur seg helst og jubler med publikum, forklarer Limkjær, som har blitt godt kjent med serberen gjennom hans to sesonger i Falk Horten.

Kul type som bryr seg

– Zivojin er ikke den typiske toppidrettsutøveren en gjerne møter i Norge, som vil bli fortest mulig ferdig med et intervju. Han spør alltid om hvordan det går med deg, om du har det bra. Etter at han hadde truffet meg med barna en gang, spurte han alltid hvordan det gikk med dem. En skikkelig omgjengelig og veldig kul type, forteller Limkjær.

I Fyllingen vet de godt at de har hentet en potensiell publikumsyndling. Noe trener Andreas Gjeitrem gleder seg over.

Zivojin Ilic sammen med keeperkollega Christian Morillo Lyngbø og keepertrener Jan Stankiewicz.

Zivojin Ilic sammen med keeperkollega Christian Morillo Lyngbø og keepertrener Jan Stankiewicz. Foto:

– Norsk håndball trenger typer som byr på seg selv, som vet at dette også er showbiz. Men det er ikke derfor vi har hentet ham, understreker Gjeitrem.

– Zivojin har vært enorm mot oss flere ganger for Falk. Spesielt på hjemmebane hadde han mange gode kamper for dem.

– Han er en storvokst type, akkurat som Jan Stankiewicz. Håpet vårt er at Jan skal være med og utvikle ham videre, sier han om Fyllingens gamle målvaktslegende.

Se alle kampene på BA.no

Gjeitrem sier hans nye førstekeeper har vært opp og ned i sesonginnledningen.

– Han var veldig god i 1. omgang mot Arendal. Det var ikke like bra etter pause, men da ble han heller ikke gitt forutsetninger for å prestere like godt, sier treneren om seriestarten i Sør Arena. Der ledet Fyllingen 13-9 til pause, og fikk med seg ett poeng med 23-23 til slutt.

Fredag er det altså første hjemmekamp, mot Bodø kl. 1800. Kampen går i Fana Arena, som er Fyllingens kamparena inntil Framohallen om noen uker er ferdig reparert etter brannen i sommer.

Du kan for øvrig se samtlige eliteseriekamper i håndball hele sesongen på BA.no!

Artikkeltags