Toppscoreren forlater Fyllingen

Kasper Gudnitz har slitt med et kne som ble operert i mai i fjor, men har også hatt noen enorme kamper. Han senket serieleder Arendal nesten på egenhånd like før jul (bildet), med ti mål i 28-24-seieren.

Kasper Gudnitz har slitt med et kne som ble operert i mai i fjor, men har også hatt noen enorme kamper. Han senket serieleder Arendal nesten på egenhånd like før jul (bildet), med ti mål i 28-24-seieren. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Kasper Gudnitz avbryter treårskontrakten etter ett år.

DEL

Kasper Gudnitz (29) kom til Fyllingen fra Midtjylland før årets sesong. Etter et halvt år med et skranglete kne, er partene enig om å avslutte samarbeidet allerede til sommeren – to år før kontrakten går ut.

– Dette har kun med familiære ting å gjøre. Han fortalte oss allerede i månedsskiftet oktober/november at samboeren hadde hjemlengsel, og vi har hatt en åpen og god dialog om dette – også med henne. For oss er det mye bedre å få det avklart dette nå, enn at de kommer langt utpå våren og forteller det. Nå kan vi starte jakten på en erstatter i god tid, sier sportslig leder i Fyllingen, Vidar Gjesdal, til BA.

Kasper Gudnitz kom til Bergen i juli, med samboer Michaela Ek og da åtte måneder gamle Livia. Men det ble ikke helt klaff i regnbyen, nå vil den lille familien hjem.

Kasper Gudnitz kom til Bergen i juli, med samboer Michaela Ek og da åtte måneder gamle Livia. Men det ble ikke helt klaff i regnbyen, nå vil den lille familien hjem. Foto:

Gudnitz beklager at det ikke ble et lengre opphold i Fyllingen, men forteller at hensynet til familien er det viktigste.

Ikke på grunn av kneet

– Som en familie bestemte vi at det beste for oss er å flytte nærmere hjembyen hennes og der familien hennes bor, forklarer Gudnitz.

Dansken er så langt toppscorer for Fyllingen med 75 mål på sine 12 seriekamper. Han er den eneste venstrehendte bakspilleren på laget.

Fyllingen ligger for øyeblikket på 5.-plass i serien. Før sesongen satte de som mål å klare topp tre i serien og vinne gull i sluttspillet.

– Han har slitt med kneet, har dette noe med den skaden å gjøre, Gjesdal?

– På ingen måte, der er som sagt kun familiære ting som ligger bak. Ja, han har hatt knetrøbbel, men vi håper han er tilbake snart, det kan skje allerede til neste kamp. Og vi håper også at en tidlig avklaring om at han gir seg etter sesongen, kan gjøre at han kan få en god serieavslutning og et godt sluttspill, uten at tanken på hva som skal skje neste år skal være forstyrrende, svarer Vidar Gjesdal.

– Jeg håper vi kan nå målene våre og forhåpentligvis vinne medaljer til slutt. Jeg er motivert til å gjøre mitt beste for at vi oppnår suksess, forsikrer Gudnitz selv.

Artikkeltags