Seks kjappe av Fyllingen!

Det begynte svakt, men endte bra for Fyllingen i årets første hjemmekamp.

Det begynte svakt, men endte bra for Fyllingen i årets første hjemmekamp. Foto:

Avgjorde kampen mot Sandnes etter pause.

DEL

FRAMOHALLEN: Det endte bra for FyllingenBergen (seier 32-24) i årets første hjemmekamp, mye takket være at de kom flygende ut fra pause og scoret seks kjappe før gjestene fra Sandnes rakk å svare.

Men i 1. omgang var det lite som minnet om overkjørsel fra Fyllingen. I starten var de like preget av pasningsfeil og andre feil som i åpningstapet på bortebane, som Drammen vant 31–24.

Gjestene fra Sandnes er langt fra av samme kaliber som motstanderne i første seriekamp, men fikk likevel ha ledelsen gjennom mesteparten av de første 30 minuttene.

Gave på gave

Sandnes er nyopprykket, de tapte åpningskampen mot Bækkelaget med seks mål, men fikk naturlig nok selvtillit av alle gavepakkene fra Fyllingen. Spesielt i i kontringsspillet ble det tatt store sjanser i oppspillene hos de blågule, som ble brutt gang på gang. 

Noenlunde bra skyting fra Tore Andre Lunde i første del av omgangen, og av Jostein Epland inn mot pause, berget 15-14-ledelse til Fyllingen ved halvtid. Iben Hvidsten var også som vanlig blant de mer stabile hos bergenserne. Men det var neppe noen i den fullsatte hallen (gratis inngang på denne kampen) som var særlig imponert over det hjemmelaget viste de første 30 minuttene.

Epland fortsatte

Men det som skjedde like etter hvilen, var det desto større grunn til å glede seg over. Epland fortsatte å score, og plutselig var det Sandnes som gjorde feil og Fyllingen som utnyttet dem. De gikk rett fra 15–14 til 20-14, og så seg aldri tilbake.

Marius Ferkingstad misset utrolig nok på sin første sjanse etter pause, som var av det helt åpne slaget. Men så begynte også han og bøtte inn mål, og etter hvert raknet gjestene fra sør.

Seksmålsledelsen var blitt til ti med åtte minutter igjen, og Fyllingen fikk leke seg mot et Sandnes-lag som helt hadde fått knust håpet de hadde før pause.

– De skal få prøve og feile

Til slutt vant Fyllingen 32-24, og trener Andreas Gjeitrem kunne slippe til alt han hadde fra benken. Men selv om seieren ble komfortabel, er Fyllingen langt unna å ha «satt» et spill og en kjerneoppstilling. Med mange unggutter i spill og med en ustabil playmaker i Mario Matic, har de mye jobb å gjøre. Men poengkontoen er åpnet, og spillet etter pause på onsdag varmet!

– Jeg kommer til å la ungdommene fortsette å prøve og feile. De må skjønne at ting ikke er farlig, sier Fyllingen-trener Andreas Gjeitrem til BA.

Fakta

FyllingenBergen - Sandnes 32-24 (15-24)

Eliteserien håndball herrer, Framohallen. 844 tilskuere. Dommere: Tor Brede Launes, Vidar Larsen.

FyllingenBergen: Kristijan Jurisic - Iben Hvidsten 3, Mario Matic 1, Jan-Erik Hygen, Håkon Berge 1, Tore Andre Lunde 3, Sindre Heldal 3, Sebastian Mossestad, Jostein Epland 8, Henrik Gjerstad 1, Fredrik Mossestad 3, Ole Morten Kristiansen, Marius Ferkingstad 4, Andreas Ungesson 1, Leander Seime 2.

Artikkeltags