Bergenserens lag har ledet den tyske bundesligaen stort sett hele sesongen, men måtte likevel vinne over bunnlaget Lübecke borte for å sikre seg ligagullet i siste runde, dersom Flensburg-Handewitt også vant. Reinkinds lag vant 35-23, Reinkind scoret syv mål.

– Jeg har fullstendig gåsehud. Dette er det største jeg noensinne har opplevd på håndballbanen. Det er rett og slett helt utrolig, jubler den tidligere Fyllingen-spilleren på telefon fra Tyskland.

Dansk åpning

For det er virkelig guttedrømmen som har gått i oppfyllelse for 24-åringen nå.

– Det å spille i denne ligaen er akkurat det samme som om en fotballspiller er i Premier League. Det er dette jeg har drømt om, slår landslagsspilleren fast.

Denne sesongen har Reinkind spilt nesten alt for laget sitt. En strekkskade i magen gjorde at han gikk glipp av noen ligakamper i desember, men ellers har han vært på banen.

Bergenseren har fått en nøkkelrolle i Rhein-Neckar Löwen, i sin andre sesong.

– Jeg var veldig spent på nivået da jeg gikk fra Fyllingen. Det har gått overraskende bra, men selvfølgelig gikk det litt opp og ned i starten, påpeker han.

Samtidig som Reinkind kom til klubben, kom også lagets danske trener, Nikolaj Jacobsen. Han ga bakspilleren fra Norge en lettere overgang til profflivet, tror i hvert fall hovedpersonen selv.

– Han er en trener som selvsagt er både ivrig og forbannet på benken, men samtidig er han kompis rett etter kampene. Det er nok lettere å snakke med ham enn en del av de andre treneren i ligaen her!

De kloke rådene

I starten fikk han også god hjelp av Bjarte Myrhol, som spilte for Rhein-Neckar Löwen i Reinkinds første sesong der.

– Bjarte ga meg mange gode råd. Det viktigste var at jeg måtte bli mer egoistisk. Strekke ut albuene mer. Akkurat det har vist seg som veldig viktig, for overgangen fra Fyllingen har vært stor. En må prestere.

Først i andre halvdel av den første sesongen fikk Bergens beste håndballspiller jevnlig med spilletid. Laget endte på 2.-plass i serien. Nå føler Reinkind at han kan ta sin del av æren for ligagullet.

– Det er noe helt annet å vinne Bundesliga som en viktig bidragsyter enn som benkesliter. Jeg har en del av dette gullet, føler jeg. Jeg har bidratt til at vi ikke har tapt mot antatt dårligere lag, som gjorde at gullet glapp forrige sesong, slår han fast.

Etter gullfeiringen venter en operasjon i en hånd han har slitt med brudd i siden EM i januar. – Den har vært vond en stund, så det skal bli godt å få den i orden, sier Reinkind.