Gimle-damene knuste Ulriken i bronsefinalen

Gimle vant bronse i Kvinneligaen.

Gimle vant bronse i Kvinneligaen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Gimle leverte sin beste kamp for sesong da det gjaldt som mest.

DEL

Gimle tapte semifinalen mot Ullern, og Ulriken tapte mot Asker. Dermed var det duket for helbergensk bronsefinale i Frøya Arena.

Og bronsefinalen endte opp i en real maktdemonstrasjon av Gimle-damene. Anført av en strålende Solveig Mildestvedt ble det til slutt 20-poengsseier, 71-51, over Ulriken.

– Det er så deilig. Vi har hatt en berg-og-dalbane-sesong, men i dag funket alt. Vi trengte denne oppturen etter en lang sesong, jubler Mildestvedt, med bronsemedaljen hengende rundt halsen.

Fant rytmen

Sett bort fra de fem første minuttene av kampen var det Gimle for alle pengene. Etter å ha bommet og bommet og bommet i kvartfinalen og semifinalen, traff de fleste skuddene blink i bronsefinalen mot Ulriken.

– Det er litt slik det har vært for oss denne sesongen. Det har vært mye opp og ned, men når vi først er gode, så er vi fryktelig gode, sier en litt rørt Simen Prestegård.

– Det er bare å gi all honnør til jentene som har ofret så mye for å kunne være tilstede på trening og kamp, fortsetter Gimle-treneren.

Samarbeidet

Før sesongen slo Gimle og Ytrebygda seg sammen om en felles satsning i Kvinneligaen. Men Prestegård innrømmer at ikke alt har gått på skinner. Han mistet blant annet sin beste spiller, Ingrid Sørtveit, til Ulriken i høst. Hun kritiserte blant annet Prestegårds trenerstil.

Kampfakta

Gimle - Ulriken 71-51
(17-12, 15-16, 22-6, 17-17)

Kvinneligaen, bronsefinale. Frøya Arena.

Gimle: Solveig Mildestvedt 19, Birte Hegrenæs 12, Maren Mildestvedt 11, Jennifer Winther 6, Karoline Falch-Monsen 5, Angela Alvarez 4, Rikke Sjumarken 4, Julie Winther 2, Ingeborg Gjengstø 3, Ingebjørg Magnussen 2, Josefin Winther 3, Ulrikke Bentsen.

Ulriken: Helene Kongestøl 12, Maren Austgulen 11, Vilde Tveito 9, Aurora Abrahamsen 5, Kari Kyrkjebø 4, Thale Messel 4, Stine Karlstad 4, Nora Hisdal 2, Ingrid Sørtveit.

Derfor var det deilig for treneren å kunne avslutte sesongen med en medalje.

– Det har vært utfordringer med at to lag med forskjellige kulturer skulle sys sammen sosialt. Vi har mistet spillere, og det har ikke akkurat gått i nedoverbakke, for å si det slik. Men nå har vi fått en liten belønning for det arbeidet som har blitt gjort, sier Prestegård. 

Artikkeltags