– Gjør du det, <br/>slår jeg deg ned

Rune Almenning Jarstein truet en fotograf da han forlot spillerhotellet i Oslo onsdag.

Rune Almenning Jarstein truet en fotograf da han forlot spillerhotellet i Oslo onsdag. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Jarstein beklager trusselen på det sterkeste.

DEL

Det stormer rundt Rune Almenning Jarstein (27). Landslagskeeperen truet en fotograf med juling onsdag formiddag.

Episoden skjedde utenfor det norske spillerhotellet i Oslo sentrum.

– Gjør du det, slår jeg deg ned, sa Jarstein til NTB scanpix-fotograf Thomas Winje Øijord, da han ønsket å ta bilde av landslagskeeperen.

Fotografen tok sitt bilde, men Jarstein slo ikke som han truet med.

– Vi må snakke med vedkommende før vi kan si noe om denne påstanden, sier medierådgiver for A-landslaget i fotball, Jon Mørland, til NTB.

INTERVJUNEKT

Jarstein nektet å la seg intervjue eller fotografere, men fotografen fulgte etter ham ned gaten fra sentrumshotellet og tok sine bilder dagen etter landskampen på Ullevaal hvor Jarstein voktet det norske målet.

– Jeg forventer ikke slik oppførsel av Norges landslagskeeper. Fotografen gjorde ikke noe galt, og Jarstein må forvente at han blir tatt bilde av utenfor det norske spillerhotellet, sier nyhetsredaktør Ole Kristian Bjellaanes i NTB.

KEEPERTABBE

Viking-spilleren viste ikke patent keeperspill ved Slovenias scoring i tirsdagens VM-kvalifiseringskamp. Jarstein ga retur på et frispark som gikk i keeperhjørnet, og Marko Suler skjøt ballen via midtstopper Kjetil Wæhler. Norge vant 2-1 etter at John Arne Riise scoret på straffe på overtid.

Jarstein likte ikke at baklengsmålet ble omtalt som en keepertabbe.

– Jeg synes det var en bra prestasjon av meg å stoppe ballen. Jeg så ikke utgangen på skuddet, og ballen kom fort. Dere får lære dere noe mer om keeperspill. Det er mange dumme spørsmål og ikke mye positivt som skrives om meg, sa Jarstein etter kampen.

Tirsdag kveld etter kampen forlot han et TV 2-intervju i sinne. Han kastet headsettet i veggen. Det skal ha blitt ødelagt.

BEKLAGER SEG

Jarstein beklager i en pressemelding fra Norges Fotballforbund (NFF) i dag.

– Jeg ønsket ikke å bli intervjuet eller bli tatt bilde av og ga klart uttrykk for det. Da jeg likevel ble fotografert, ble jeg kraftig provosert og sa klart ifra. Jeg beklager at mine utsagn ble oppfattet som reelle trusler, og jeg beklager på det sterkeste oppførselen min. Slikt skal selvsagt ikke skje, sier Rune Almenning Jarstein til fotball.no.

Artikkeltags