Gladbedrift fra Bergen på årets Skarverenn

Rundt 40 stykker har meldt seg på fra BKK i årets Skarverenn. Foran f.v: Renate Fyllingen og Randi Flo. Bak (stående)f.v: Svein Atle Ulveseter og Stina Christofersen.

Rundt 40 stykker har meldt seg på fra BKK i årets Skarverenn. Foran f.v: Renate Fyllingen og Randi Flo. Bak (stående)f.v: Svein Atle Ulveseter og Stina Christofersen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

– Dette er et av årets høydepunkter.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Lørdag går Skarverennet av stabelen. Det tradisjonsrike rennet er 38 kilometer langt, og går mellom Finse og Ustaoset. I år er det 12 220 påmeldte, og allerede klokken 0615 forlot det første toget Bergen.

ÅRETS HØYDEPUNKT

Toget er nesten fullt, og en gjeng på rundt 40 stykker har meldt seg på fra BKK. Det er ikke mye tretthet å spore i gjengen som sitter på toget.

  • Sport

– Dette er jo et av årets høydepunkt, så det er absolutt verdt å stå opp tidlig for, sier Stina Christofersen, som er arrangør for BKK.

IKKE FØRSTE GANG

Det er litt varierende hvor mange ganger de forskjellige BKK-ansatte har gått rennet. Noen er veteraner og har vært med i over 20 år, mens andre ikke har like mange renn bak seg.

– Jeg har vært med siden 2004. Vi skulle egentlig gå i 2003 også, men da måtte vi snu på Voss på grunn av været, sier Svein Ulveseter, og sier videre det er en god grunn til at de kommer tilbake hvert år.

– Dette er jo siste sjanse. Vi er glade i å gå på ski, og nå er våren kommet. Vi må benytte oss av den sjansen, sier han.

IVRIGE

De to forteller at det er mye organisert idrett i bedriften.

– Vi vil være med på alt, og vi har masse organiserte grupper innen de fleste idretter. Vi er mange som liker å gå på ski, og for eksempel var vi helgen før palmesøndag på tur til Jotunheimen i tre dager, forteller Ulveseter.

FOLKEFEST

De fleste som skal gå fra BKK, gjør det for turen sin del, og det er bare noen få som skal gå på tid.

– Vi bruker vel mellom fire og seks timer på turen, og tar det med ro. Det blir siste toget ned igjen, sier Ulveseter, og Christofersen er enig i det.

– Vi går for turen sin del, og koser oss. Det er jo en folkefest!

Været på Finse er litt skyet, men solen titter fram med jevne mellomrom klokken 0900 lørdag morgen. Det ligger an til å bli en flott dag i sporet for årets Skarverenn-deltakere.

VINNERE

De heteste kandidatene til å dra i land seieren i årets Skarverenn, er Therese Johaug, som har sjansen til å vinne Skarverennet for sjette år på rad. Hun utfordres av blant andre Marit Bjørgen, Marte Kristoffersen og Astrid Urenholdt Jacobsen.

I herreklassen utfordres Dario Cologna av blant andre Petter Northug, Frode Andresen, Chris Jespersen, Martin Johnsrud Sundby og fjorårsvinner Jean Marc Gaillard.

Artikkeltags