Gå til sidens hovedinnhold

Glenn tok gull

Artikkelen er over 17 år gammel

Laksevåg Idrettshall (BA): – Jeg er dritfornøyd, gliser Glenn Morken Havre (14) etter å ha blitt vestlandsmester i karate.

Brunbelten fra Arna Karateklubb tok Bergens eneste seier i juniorklassene i årets vestlandsmesterskap. Utøvere fra Stavanger tok hjem resten.

– Jeg hadde håpet på det, men ikke forventet det siden det var litt tøffere motstand enn vanlig, forteller Glenn.

ADVARSLER

I mesterskapets største klasse slo han først Stavanger-gutten Pål Vatsvåg i kvartfinalen. Deretter vant han suverent over Nordhordalands Remi Rath Odland i semifinalen.

Finalemotstanderen var Stavanger-gutten Eirik Olavesen, og det ble en tøff kamp. Begge to var topp tent, og begge fikk advarsler for litt for hard kontakt.

– Jeg tenkte at jeg skulle ta skikkelige rene teknikker, men det gikk ikke, smiler Glenn.

Etter ordinær tid sto det 1-1, og dermed ble det sudden death. Ingen av guttene klarte å ta poeng selv, men Eirik var uheldig og fikk nok en advarsel for hard kontakt.

Siden han da hadde tre advarsler totalt, fikk Glenn det poenget han trengte for å vinne.

– Jeg er ikke så fornøyd med akkurat den kampen. Hvis du vinner, skal du helst være bedre enn den andre, synes 14-åringen.

Samtidig syntes han selvsagt det var gøy å få med seg gull fra vestlandsmesterskapet.

– Det var deilig å vinne, medgir han.

SKUFFET

Arna Karateklubb gjorde det best av de bergenske karateklubbene. I tillegg til Glenns gull, tok Lise Marie Sandvik (16) sølv i kumite (kamp).

Kenneth Bjordal Larsen (15) sikret klubben nok en medalje ved å ta bronse i kata (mønster).

– Jeg kunne ha gjort det bedre, men jeg var ikke helt tent, forteller Kenneth, som var litt skuffet.

Lise Marie var fornøyd med sin sølvmedalje ettersom hun var aller yngst i klassen. Hun var den eneste som hadde meldt seg på i jenter 16-17 år, og dermed måtte hun gå mot seniorene i stedet.

Faktisk vurderte hun å trekke seg, i og med at noen av dem hun gikk mot er på landslaget. Men hun gikk likevel, og etterpå var hun nesten litt misfornøyd med finalen.

– Jeg vet jeg kunne ha gjort det bedre, for jeg rygger. Det gjør jeg hver gang, sukker hun.

Til helgen er det NM i Arna-gjengens stilart, Shotokan. Da håper alle sammen på nye medaljer, og aller helst av edleste valør.

– Da blir det gull, sier Kenneth bestemt.