21-åringen fra Bergen vant sølv i helgens NM i golf. Hun gikk ett slag under par på de fire rundene.

– I år er jeg veldig fornøyd med det. Det var over all forventning. Jeg hadde en tøff oppladning og reiste ned med en ambisjon om å ha det så kjekt som mulig og gjøre det beste av det. Da kom prestasjonen av seg selv, sier Hjelle Grimstad etter sin tredje sølvmedalje i NM.

Utbrent før NM

Hun forteller ærlig om en mental nedtur før NM. Kombinasjonen av studier og golfsatsingen på college i USA har vært krevende, og denne sesongen har det vært mye reising, mange konkurranser og lite hvile. Tidligere i sommer sa kroppen stopp.

– Jeg ble utbrent og har ikke klart å prestere som ønsket. Derfor var det en veldig opptur med medalje i NM, sier Hjelle Grimstad, som ikke hadde trent golf på nesten to uker før hun reiste til mesterskapet i Stavanger.

For mye alvor

Denne høsten starter hun på sitt tredje år på college i Miami.

– Jeg har roet litt ned ambisjonene fra da jeg var yngre. For ett år siden var jeg veldig sikker på å satse som proff etter college, men nå har jeg et litt annet syn på livet. Det viktigste er at jeg har det gøy. Hvis muligheten til å satse som proff er der etter college, så har jeg selvfølgelig lyst til det, men jeg tar det som det kommer. Jeg skal bare nyte opplevelsen så lenge, så får jeg se om det er aktuelt å bli proff.

– Har golfsatsingen vært for alvorstynget tidligere?

– Ja, definitivt. Jeg har alltid vært opptatt av en god utdannelse også, og å forene det med toppidrett har vært krevende. Resultatet er at jeg har gått på et par smeller med utbrenthet. Nå skal jeg bare holde på i de mengdene jeg synes er kjekt. Det er rart med det, men det fører gjerne til mer treningsiver og glede. Jeg holder absolutt døren åpen for å satse som proff senere, men jeg må nesten se det an, sier Hjelle Grimstad.

Hun skal for øvrig representere Norge i lag-VM for amatører i månedsskiftet august/september. Hun mener medalje er mulig dersom alle tre på laget presterer opp mot sitt beste.

Gull til Braadlie

I herreklassen vant Markus Braadlie gull i helgens NM.

– Det føles veldig bra. Det var et mål å vinne NM, så det er veldig kult, sier 19-åringen etter sitt første individuelle gull i senior-NM.

Han bodde på Askøy og representerte Bergen Golfklubb frem til han var 16 år. De siste årene har han bodd på Østlandet og gått på Norges Toppidrettsgymnas. Denne uken flytter han til USA og Texas. De neste fire årene skal han kombinere golfsatsingen med college i USA.

 

– Noen satser som proff rett etter videregående skole, men jeg føler at jeg ikke er helt klar for det og vil ha en utdanning. I tillegg får jeg trene hele året og spille mot de beste amatørspillerne i verden. Jeg tror det er den beste måten å utvikle meg på, sier Braadlie, som for øyeblikket er nummer 174 på verdens amatørranking.

Etter planen skal Braadlie satse som proff etter de fire årene på college i USA.

– Målet er å spille fast på PGA-touren og å vinne der en dag.

– Det er et trangt nåløye?

– Ja, det er mange gode som vil dit, men jeg håper å klare det.