20-åringen fra Fana ledet før den fjerde og siste runden i Baskerland, men endte til slutt på 2.-plass i Spania.

Arnøy fullførte til ståkarakter og gikk sisterunden to slag under par, men kunne ingenting gjøre med Victor Perez. Franskmannen avsluttet med syv slag under par, og stjal turneringsseieren. Bare tre slag skilte de to.

Det var Arnøys tredje 2.-plass på rad denne sesongen. Han ble nest best i den forrige Challenge-turneringen han deltok på i Irland for to uker siden, og han måtte igjen se seg slått da han spilte Nordic League uken før det igjen.

– Det er gøy når jeg klarer å spille bra, men jeg begynner å bli litt lei av 2.-plasser, sier Arnøy.

– Jeg spilte egentlig ganske bra på sisterunden, men klarte ikke å sette de avgjørende puttene godt nok.

Fast plass

Challenge Tour er det nest høyeste nivået i Europa, og ligger to nivå under PGA-touren. Til nå har Arnøy vært avhengig av invitasjon for å kunne spille Challenge-turneringer, men godt spill sesongen gjennom gjør at han til neste år får fast plass i touren.

Det gode resultatet i Spania har derimot åpnet en ny dør. 2.-plassen i Baskerland sendte Arnøy 39 plasser opp på Challenge Tour-rankingen, fra 75.- til 36.-plass. De 15 beste golferne på rankingen får prøve seg i Europatouren, det høyeste nivået i Europa.

– Det skal godt gjøres at jeg klarer å snike meg innenfor topp 15, men ingenting er umulig. Det begynner å bli ganske få turneringer igjen, men skulle jeg vinne én eller to kan alt skje, sier Arnøy.

Hva som blir neste turnering er han derimot ikke sikker på. Det går to turneringer i Kina i oktober, men han har fortsatt ikke fått grønt lys til å delta.

– Det er veldig lite om å gjøre at jeg får plass eller ikke. Det handler om rankingen min. Forrige mandag lå jeg på en 75.-plass, men nå er jeg på 36.-plass. Jeg hadde lett fått plass om jeg hadde hatt den plasseringen i forrige uke, forklarer Arnøy, som krysser fingrene for plass i turneringene i Kina. 

Han får uansett spille Challenge-turneringen i Emiratene i slutten av oktober. Det er årets siste turnering i Challenge-touren.

€22.000

Turneringen i Spania sikret Arnøy 22.000 euro i premiepenger. Det tilsvarer 217.000 kroner. Det er mye penger for en 20-åring.

– Jeg får egentlig ikke brukt det på så veldig mye annet enn golf. Jeg må betale alt fra egen lomme når jeg reiser rundt på turneringer, forteller talentet.

– Men nå kan jeg kanskje bo litt finere neste gang jeg skal konkurrere, ler han.