Nå er han nemlig blitt en del av det tolv mann/damer store Team Norway, som er spillerne Norges Golfforbund satser mest på. Det største navnet på laget er selvsagt Suzann «Tutta» Pettersen.

– Det blir rundt 40 samlingsdøgn i året. Tutta er med på noen, men det begrenser seg jo hvor mange hun har tid til med alle turneringene hun spiller, forteller 18-åringen fra Fana.

– Team Norway kan kalles et landslag. Det vil bli veldig lærerikt å trene sammen med disse spillerne, og oppfølgingen fra trenerapparatet er veldig bra. Men det er klart: Som golfspiller er du først og fremst en individuell utøver, sier Arnøy, som har Hans Åberg som trener i Fana.

De tre siste årene har han gått golflinjen på Norges Toppidrettsgymnas i Bærum, der han var ferdig etter eksamen i vår.

– Nå blir det golf på heltid. Jeg hadde egentlig tenkt å reise til USA for å gå college og spille ved siden av. Det ville jo på en måte vært sikrere, å skaffe seg en utdanning. Men å satse fulltid med Team Norway fristet enda mer, sier Arnøy på telefon fra Danmark, der han er og spiller turnering.

– Jarand er en ung utøver med potensial. Han har utviklet seg mye i løpet av sesongen, og har vist at han allerede henger med på Nordic League-nivå, sier hovedtrener for Team Norway, Jon Karlsen.