– Vi åpner fredag, og er så godt som fulltegnet de første par dagene. Det er mange sugne spillere der ute, ler Rune Mjøs, daglig leder i Meland Golfklubb.

Åpningen er 2-3 uker seinere enn vanlig, noe som er en gjenganger for de lokale klubbene.

Varierer 400.000 kroner

– Vi tar inn fra en million til 1,4 millioner i green fee (startpenger) i løpet av et år, og variasjonen er det værgudene som bestemmer. Når vi i utgangspunktet driver i null, så ble det litt mageknip når vinteren ble lang, sier Mjøs.

– Nå har den sist uken hjulpet veldig, og vi prøver også å gjøre oss litt mindre avhengige av været. Vi åpnet en innendørs golfsimulator i januar, og sikter oss sånn sett inn mot mer helårsdrift, sier han.

 

Golfbanen i Fana ligger i et lite «kuldedrag» ned mot Nordåsvannet, og er derfor ikke blant de som åpner først.

– Det var veldig godt da våren endelig kom for en uke siden, så her ser det bra ut nå. Vi satser på åpning den 27. april, sier daglig leder i Fana, Jan-Inge Klubben.

Åpent på Sotra

På Bergen Golfklubbs bane på Åstveit har de estimert åpning den 1. mai.

– Det er noen dager seinere enn vanlig, men ikke veldig dramatisk. Men det er klart; det er mye gult gress på golfbanene rundtom nå. Det har vært en seig vinter, sier daglig leder Ørjan Larsen.

På Sotra er de vanligvis tidlig ute, og Kobbeltveit golf og naturpark har vært åpen en uke.

– Vi åpner vanligvis midt i mars, så det røk rundt 200.000 på sein åpning. Det var jo ikke noe særlig, men med det vårværet og den pågangen vi har hatt nå, er det nesten hentet inn igjen allerede, sier daglig leder Olaug Evanger.

Helårs på Os

Ved Bjørnefjorden Golfklubb er det ikke noe som heter sesongåpning, de er helårsåpen.

–Ja, det var faktisk noen som prøvde seg med oransje baller i snøen i vinter, men det var kanskje mest som en gimmick, ler daglig leder Per-Ove Bahus Lysvold.

– Men nå kom jo endelig våren, og det var masse folk her og spilte i helgen. De var strålende fornøyd, sier han.

På Herdla er planen å åpne kommende lørdag.