– Dette var skuffende

Det var full jubel da Fana rykket opp. Nå venter nye oppgaver i eliteserien, og Fana-damene starter med to bortekamper. (Arkivfoto: eirik Hagesæter)

Det var full jubel da Fana rykket opp. Nå venter nye oppgaver i eliteserien, og Fana-damene starter med to bortekamper. (Arkivfoto: eirik Hagesæter)

Fanas håndballdamer starter det nye livet i eliteserien med to bortekamper. Det liker ikke treneren.

DEL

Fana imponerte forrige sesong, og rykket opp til eliteserien. Det betyr at det er duket for lokaloppgjør i landets øverste divisjon denne sesongen, men det første møtet med Tertnes kommer etter nyttår.

Serieåpningen til Fana er 9. september mot laget som rykket opp sammen med dem, Skrim fra Kongsberg. Den er på bortebane. Så venter Oppsal borte.

Ikke fornøyde

– Forbundet skal jo egentlig sørge for at de nyopprykkede lagene fikk hjemmekamp først. Det fikk vi ikke, men i stedet to bortekamper på rad. Det er jo skuffende, spesielt med tanke på at vi har en ny arena også, sier Fana-trener Erlend Lyssand.

22. september får det nyopprykkede bergenslaget endelig innvie Fana Arena i eliteserien. Da kommer Molde på besøk.

Det første lokalderbyet mellom Tertnes og Fana spilles først etter nyttår. 16. januar møtes lagene i Haukelandshallen. Returoppgjøret i Fana Arena går 6. mars.

– For meg betyr det ikke så mye når lokalderbyene spilles, men det er andre som har hatt et sterkt ønske om at en av kampene skulle spilles om høsten. De er nok litt skuffet, sier Tertnes-trener Tore Johannessen.

Tertnes-damene starter sesongen med hjemmekamp mot Molde 12. september.

– Det var på tide. De tre siste sesongen har vi åpnet på bortebane, så nå var det vår tur til å starte hjemme, slår treneren fast.

Spiller i Førde

Både Tertnes og Fana får besøk av fjorårets mester, Vipers, før jul. Sørlendingene kommer på Tertnes-besøk 17. oktober, og 14. november kommer i utgangspunktet Vipers til Fana Arena. Den datoen har også Tertnes hjemmekamp mot Larvik, og det jobbes med å flytte en av kampene.

Saken fortsetter under bildet

Tertnes-trener Tore Johannessen, Julie Lygren og resten av Tertnes-laget får starte 2018/19-seongen med hjemmekamp. (Arkivfoto: Sindre Wiik)

Tertnes-trener Tore Johannessen, Julie Lygren og resten av Tertnes-laget får starte 2018/19-seongen med hjemmekamp. (Arkivfoto: Sindre Wiik)

Tertnes får avslutte sesongen mot Norges beste håndballag. Det skjer på bortebane 10. april, mens Fana avslutter borte mot Gjerpen samme dato.

I utgangspunktet var det seks datoer der Fana og Tertnes hadde hjemmekamp samtidig, men de andre kampene er nå flyttet, slik at det ikke blir krasj.

Tertnes flytter også sin hjemmekamp mot Skrim 17. februar til Førde, for å hindre kollisjon.

Tertnes spiller også sammen med Fyllingen i Framohallen 23. september.

Starter på Sørlandet

Andreas Gjeitrems gutter serieåpner 8. september mot Arendal i Sør Amfi. Arendal kom på 3. plass sist sesong, og var laget som slo ut Fyllingen i kvartfinalen i sluttspillet.

Fyllingens første hjemmekamp kommer i 2. serierunde, når Bodø gjester Framohallen 14. september. Det blir to hjemmekamper på rappen da nyopprykkede Nærbø kommer uken etter.

Saken fortsetter under bildet

Fyllingen-trener Andreas Gjeitrem må til Arendal i seriestarten. (Arkivfoto: Magne Turøy)

Fyllingen-trener Andreas Gjeitrem må til Arendal i seriestarten. (Arkivfoto: Magne Turøy)

Fyllingen avslutter sesongen knalltøft, med kamper mot topplagene Elverum, Drammen og Halden, samt middelhavsfareren forrige sesong, Bækkelaget.

Det er lagt inn en god VM-pause fra 19. desember til 30. januar for herrenes eliteserie. Siste seriekamp er mot Bækkelaget 17. mars på Østlandet.

Fyllingen havnet på 6. plass i 2017/18-sesongen.

Lokaloppgjør i 2. runde

I 1. divisjon starter de nyopprykkede Gneist-damene med hjemmekamp 16. september mot Fjellhammer.

Laget fra Ytrebygda tapte opprykkskvalifiseringen, men Glassverket trakk seg fra 1. divisjon, og dermed fikk Gneist tilbud om den ledige plassen. Etter en prosess der klubben vurderte både fordeler og ulemper ved å ta imot plassen, og ta steget fra 2. divisjon, valgte styret å takke ja til den ledige plassen på nest øverste nivå.

Det første lokaloppgjøret med TIF Viking spilles allerede i den

2. serierunden. 23. september møtes lagene i Stemmemyrshallen. Lagene møtes i Sandslihallen 20. januar i 2019. TIF Viking starter sesongen med bortekamp mot Follo 16. september.

TIF Vikings herrelag i 1. divisjon åpner borte mot Lillestrøm, og spiller første hjemmekamp 23. september mot det gamle storlaget Sandefjord.

Artikkeltags