Fana tapte i eliteserie-debuten

Andrea Solstad og Fana i eliteserieåpningen mot Skrim Kongsberg.

Andrea Solstad og Fana i eliteserieåpningen mot Skrim Kongsberg. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fanas håndballjenter gikk på et knepent tap i sin første kamp i eliteserien noensinne.

DEL

KONGSBERG: Det var duket for Fanas aller første kamp i eliteserien i håndball da de gjestet Kongsberghallen og nyopprykkede Skrim Kongsberg søndag kveld.

Fana åpnet noe forsiktig og mistet ballen flere ganger i åpningsminuttene. Dermed var det Skrim som tok føringen fra start. Celine Solstad åpnet imidlertid scoringskontoen for Fana i eliteserien og Emilie Hovden sikret den andre.

Etter fem minutter sto det 2-2, og deretter fulgte lagene hverandre svært tett.

Jevn kamp 

Til tross for en svært jevn omgang, hadde hjemmelaget et lite overtak hele veien. Da Christine Carlsen Alver bommet på straffe og Fana mistet ballen, kunne Skrim gå opp i en tremålsledelse på stillingen 9-6 omtrent halvveis ut i omgangen.

Emilie Hovden var sikrere fra straffemerket få minutter senere, men det samme var Skrims jenter. Ti minutter før pause hadde Skrim fremdeles en ledelse på to mål.

Fana hadde flere muligheter til å ta igjen ledelsen til vertene, men det ble litt for mange bomskudd og småfeil av bergenserne. Hovdens to mål før pause førte likevel til at Skrims ledelse ikke økte ytterligere, og lagene gikk til pause på stillingen 14-12.

Thriller-avslutning 

Fem minutter ut i 2. omgang var det lille forspranget spist opp og Emilie Hovden kunne sette inn 15-15. Det tok likevel ikke lang tid før hjemmelaget igjen var i føringen.

Da Skrim i tillegg fikk straffekast, var de tilbake med en tremålsledelse og 19-16 ti minutter ut i omgangen.

Fanas målvakt gjorde en kjempeomgang og stengte buret for Fanas mange forsøk. Halvveis ut i omgangen hadde hjemmelaget gått opp i 21-17.

Da Sofie Norum endelig fikk ballen i nettet etter 18 minutter, var det hele ni minutter siden Fana hadde scoret sist.

Med den scoringen løsnet det også for bergensjentene, og ledelsen var minket til 23-21 da det var åtte minutter igjen å spille.

Avslutningen ble av den spennende typen. Takket være Norum var Fana kun en scoring bak da det gjensto tre minutter av kampen.

Til tross for at Fana gjorde en hederlig innsats i sluttminuttene, var det til slutt Skrim som kunne juble høyest i serieåpningen. Det endte med et knepent 29-27-tap for Fana i debuten.

Kampfakta

Skrim Kongsberg - Fana 29-27 (14-12)

Eliteserien håndball, kvinner. Kongsberghallen. Dommere: Christoffer Fjeldskår og Tim-Nicolai Fjellvang.

Mål Fana: Emilie Hovden 8, Andrea Solstad 7, Celine Solstad 4, Sofie Vinde Norum 3, Christine Karlsen Alver 2, Juliane Moberg Løvik 2, Silje Selstad 1.

Toppscorer Skrim: Cathrine Korvald og Tiril Merg 8.

Utvisninger: Skrim Kongsberg: 4 x 2 minutter. Fana: 2 x 2 minutter.

Artikkeltags