Juniorjentene tapte semifinalen i EM

Christine Alver ble toppscorer i 23-21-seieren mot Spania i junior-VM. Fredag ble det tap mot Nederland i semifinalen.

Christine Alver ble toppscorer i 23-21-seieren mot Spania i junior-VM. Fredag ble det tap mot Nederland i semifinalen. Foto:

Det ble for tøft for Christine Alver og resten av håndballjuniorene i semifinalen. Men de får en siste medaljemulighet.

DEL

Onsdag seiret de norske håndballjuniorene over Spania og ble klare for semifinalen i junior-EM i ungarske Györ.

– Det er et hurtig lag, men det skal være mulig å slå dem. Nå gjelder det å komme lengst mulig. Vi håper jo på en finale, men vi får ta en kamp av gangen, sa Fanas Christine Karlsen Alver til BA før semifinalen.

Fredag kveld ble semifinalen spilt, og det ble litt for tøft for de norske juniorjentene. Til slutt tapte de knepent 29-31 mot nederlenderne. Også denne gangen ble Alver toppscorer for Norge med sine fem fulltreffere.

Men det blir altså ingen EM-finale denne gangen.

Skal spille bronsefinale

Juniorlandslaget hadde satt seg et mål om å komme til semifinalen og har gjort en solid innsats i mesterskapet. I gruppespillet seiret de over Sverige, Portugal og Romania, før de tapte mot Ungarn i hovedrunden før Spania-kampen.

Håndballjentene trenger heller ikke henge med hodet lenge. Søndag skal det spilles bronsefinale, og der møter de Russland, som tapte sin semifinale mot vertsnasjonen Ungarn.

Det norske laget er fullt av jenter med tilknytning til Bergen. I tillegg til Alver, er Tertnes' Rikke Øyerhamn, Eli Skogstrand, Kaja Haugseng og Eva Erdal Moen med i troppen. Det er også Fyllingens Henrikke Kjølholdt og Benedikte Hernes.

Kampfakta

Nederland - Norge 31-29 (16-11).

Tilskuere: 500.

Norges målscorere: Christine Karlsen Alver 5, Marte Juuhl Svensson 5, Marie Kristine Rokkones Hansen 5, Marthine Svendsberget 3, Ane Cecilie Høgset 3, Rikke Øyerhamn 2, Tuva Ulsaker Høve 2, Kaja Haugseng 2, Henrikke Hauge Kjølholdt 1, Lorin Sendi 1.

Nederlands toppscorer: Nikita Van Der Vliet og Larissa Nüsser 8.

Utvisninger: Nederland 6x2 minutter, Norge 5x2 minutter.

Artikkeltags