Gå til sidens hovedinnhold

VM-sølv til Norge og Fana

Artikkelen er over 3 år gammel

Ungarn ble for sterke for de norske juniorjentene i VM-finalen.

Norge, med Fana-duoen Andrea Solstad og Sofie Ege Grønlund på laget, ledet 12-10 til pause etter en jevn 1. omgang.

VM-håpet levde, men 2. omgang mot vertsnasjonen Ungarn skulle vise seg å bli av det tunge slaget. De norske jentene klarte å holde på ledelsen i drøyt syv minutter etter hvilen, men så fikk ungarerne kampen inn i sitt spor. Først utlignet de til 15-15, før de tok ledelsen bare sekunder senere.

De norske jentene klarte å utligne til 16-16 og 17-17, men virket litt preget av stundens alvor. Det ble litt for mange feil, og på under tre minutter spratt Ungarn opp i en tremålsledelse. Den klarte Norge aldri å hente inn.

– Bør være fornøyd

Kampen levde helt frem til det gjensto i underkant av fire minutter. Da sto det 25-21 i favør Ungarn. Men da Norge misbrukte sjansen til å redusere, og Ungarn satte inn 26-21, var det slutt. Det endte med ungarsk 28-22-seier, og VM-sølv til Norge.

– Jeg synes de skal være fornøyde med VM-sølv. De er nok skuffet nå, noe som er helt naturlig når man har tapt en finale, men alt i alt har de gjort en fantastisk turnering, sier Fana-trener Erlend Lyssand, som har fulgt Solstad, Grønlund, og resten av det norske laget tett.

– Jeg synes Sofie og Andrea har kommet veldig godt fra det. Sofie har stått bra gjennom hele mesterskapet. Hun har hatt mange redninger, mens Andrea har kommet inn og gjort en flott figur i forsvar. Jeg skulle gjerne sett henne litt mer i angrep, men hun har uten vil løst de arbeidsoppgavene hun har fått, sier Lyssand.

– Begynner å bli bortskjemt

Fana-treneren er klar på at et VM-sølv er stort, det også. Norge hadde ikke vært i en finale i Junior-VM siden de vant turneringen i 2010.

For Fana IL var sølvmedaljene til Sofie Ege Grønlund og Andrea Solstad bare nok et lyspunkt i det som har vært et fantastisk år for klubben, hvor man både har fått olympiske mestere, verdensmestere og et eliteserielag i håndball.

– Vi begynner nesten å bli litt bortskjemte. Det har vært et fantastisk år for Fana IL, men vi kan ikke kose oss for mye, gliser Lyssand.