Se opprykksfinalen på BA.no

Trener Chriss Robert Thorsen jakter sitt andre opprykk med Fyllingen.

Trener Chriss Robert Thorsen jakter sitt andre opprykk med Fyllingen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fyllingen håndball kvinner kan langt på vei sikre opprykk til 1. divisjon med seier mot byrival Åsane.

DEL

Fyllingen har hatt en strålende sesongen så langt, er ubeseiret og leder 2. divisjon avdeling 02 med fire poeng.

Nærmeste utfordrer er Åsane.

Onsdag kveld kan serietittelen langt på vei sikres om Fyllingen unngår tap. Etter kveldens kamp gjenstår det nemlig bare fire kamper. Serievinneren går inn i en opprykkskvalik der fire lag kjemper om tre plasser til 1. divisjon neste sesong.

Med andre ord er Framohallen kledd for fest fra klokken 19.00 onsdag kveld. Kampen kan du se direkte på BA.no fra klokken 19.

– Det blir en bra «fight», mellom to gode lag. Det kommer til å bli en fartsfylt og fin håndballkamp, med masse folk på tribunen og god stemning, mener Fyllingen-trener Chriss Robert Thorsens.

Tre mål å ta igjen

– Vi er kraftig «underdog», og vi innser at kvalik-toget er i ferd med å forlate perrongen. Vi må vinne med fire mål eller mer om det fortsatt skal være håp, mener Åsane-trener Geir Krogvik.

I motsatt oppgjør vant Fyllingen med tre mål, og ved poenglikhet vil innbyrdesoppgjør avgjøre.

Samarbeid med Tertnes

Fyllingen rykket opp i 2015–16 også, men da rykket de rett ned igjen. Denne sesongen ser det ut som om Gneist og TIF Viking lider samme skjebne. Steget fra 2. divisjon til 1. divisjon har vist seg stort.

Thorsen var trener for Fyllingen ved forrige korsvei også. Nå mener han at Fyllingen er mye bedre skodd for å stabilisere seg på et høyere nivå – først og fremst gjennom egne talenter. Blant annet er Fyllingen-duoen Benedikte Hernes og Henrikke Kjølholdt – begge født i 2001 – inne på Norges 2000-landslag.

– Nå har vi en enorm rekruttering i egne rekker, med mange unge og sultne spillere. Samtidig har vi et veldig godt samarbeid med Tertnes, der flere av våre unge spillere trener jevnlig med eliteserieklubben. Det gir en veldig god treningshverdag, sier Thorsen.

Artikkeltags