Dansk høyreback til Fyllingen

Kasper Gudnitz er «siste brikke» i Fyllingen-stallen for neste sesong. Han kommer til Bergen på en treårskontrakt, med samboer Michaela Ek og datteren Livia. Ek skal spille for Viking.

Kasper Gudnitz er «siste brikke» i Fyllingen-stallen for neste sesong. Han kommer til Bergen på en treårskontrakt, med samboer Michaela Ek og datteren Livia. Ek skal spille for Viking. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Viktig med rutine inn blant unguttene, sier trener Andreas Gjeitrem.

DEL

FRAMOHALLEN: FyllingenBergen har fått på plass sin siste spiller for stallen neste sesong, dansken Kasper Gudnitz (28). Den venstrehendte høyrebacken kommer fra Randers, som hadde store ambisjoner om opprykk fra dansk nivå 2 denne sesongen. Slik gikk det ikke, klubben fikk økonomiske problemer og Gudnitz ble fristilt. Han spilte i mange år før dette i dansk eliteserie, blant annet for Midtjylland.

– Faktisk så var jeg i Midtjylland da de hentet Eivind Tangen fra Fyllingen, smiler Gudnitz.

Han var på plass i Framohallen tirsdag, sammen med sin svenske samboer Michaela Ek (30) og datteren Livia (8 måneder).

Vil inn i topp 4

Michaela Ek er tidligere svensk landslagsspiller, som også har spilt i dansk topphåndball. Hun skal spille for Viking i 1. divisjon kommende sesong.

– Det er passelig for meg, etter graviditet, så får jeg bygge meg gradvis opp. Og Viking har også ambisjoner om å komme seg opp i eliten, påpeker hun.

Mens hun skal være med og heve Viking, får Gudnitz et tungt ansvar for å løfte Fyllingen inn blant Norges beste igjen, etter en sesong med 6.-plass i serien og exit i kvartfinalen i sluttspillet.

– Vi vil inn i toppen og kjempe med Elverum, Arendal og Drammen. Vi har nøye lagt et puslespill for dette siden i fjor høst, og Kasper var siste brikke. Nå er stallen komplett, sier Fyllingens daglige leder Vidar Gjesdal, som kvitter seg med ti og henter åtte spillere før neste sesong.

– Like god som Tangen

I sesongen 2015/16 var Gudnitz toppscorer for Midtjylland i dansk eliteserie med 117 mål. Men det ble mindre spilletid på ham da Eivind Tangen ankom, og før denne sesongen gikk han altså til Randers på nivå 2.

– Midtjylland ville satse på Eivind, og det er «fair enough». Han skyter kanskje et knepp hardere enn meg, og er yngre, men ellers synes jeg ikke at jeg står noe tilbake for ham i kvalitet, sier dansken om Fyllingens tidligere yndling.

– Det er viktig for oss med rutine blant ungguttene, og Kasper er en spiller jeg har kjent siden jeg selv splte i Danmark. Et klokt håndballhode, og en mann vi har hatt på radaren i flere år, sier Fyllingen-trener Andreas Gjeitrem.

Gudnitz har skrevet en treårskontrakt med de blågule fra Fyllingsdalen.

Artikkeltags