Fant trøst etter stortap: – De inspirerer oss

Andreas Gjeitrem hyllet Tertnes etter å ha blitt knust av Arendal.

Andreas Gjeitrem hyllet Tertnes etter å ha blitt knust av Arendal. Foto:

Andreas Gjeitrem trøstet seg med Tertnes-bragden etter å ha blitt smadret på Sørlandet.

DEL

ØIF Arendal - Fyllingen 36-27: Nimålstapet mot Arendal var intet vakkert skue.

– Jeg er skuffet. Det jeg er spesielt skuffet over, er at vi forbereder oss inn mot kampen på å tau t langdistanseskuddene deres. Så får de lage ni mål på distanse av 14 forsøk i 1. omgang. De tre første er fra åtte meter, og det er når vi har laget en kampplan for å unngå det. Det blir toneangivende for kampen at vi ikke løser den biten, sukker hovedtrener Gjeitrem.

Under med fire til pause

Fyllingen slet voldsomt i angrep gjennom store deler av 1. omgang. Stangen var på bergensernes side på to av Arendals straffekast, men Gjeitrems gutter lyktes aldri å ta igjen ledelsen Arendal sikret seg i åpningsminuttene.

Det sto 14-10 til pause. Da hadde Arendals kompakte forsvar sørget for å ha blokket en drøss av forsøkene fra frustrerte Fyllingen-spillere. Kun unntaksvis kom glimt av det kreative angrepsspillet, anført av Mario Matic, til resultater.

Fra vondt til verre

Arendal åpnet med to kjappe scoringer etter hvilen, og ledet da 16-10. Vondt skulle bli verre, og et par forsøk i syv mot seks førte kun til at Arendals keeper kunne kaste ballen i tomt bur før hjemmelaget nok en gang økte, til 21-13, ti minutter ut i perioden. Det meste så mørkt ut Fyllingen derfra og ut.

Offensivt løsnet det i større grad, men det skyldes antakeligvis minst like mye at vertene slapp seg litt nedpå.

– Jeg registrerer at vi ikke løser arbeidsoppgavene våre. Tidligere har vi klart å omstille oss i pausen. Det skjedde ikke nå, og det er noe vi må jobbe hardt med på trening. Grovarbeidet må gjøres der, man kan ikke forvente at det bare skjer av seg selv i kamp om man ikke har den innstillingen i treningshverdagen også, sier Gjeitrem.

– Men vet du hva? I dag får vi glede oss over Tertnes. En strålende seier. Det er kjekt for dem, og inspirerende, gratulerer Gjeitrem bergenslaget med 26-25-seieren over Vipers.

– Så er det Bodø i cupen neste. Vinn eller forsvinn, hvis ikke det hjelper, vet ikke jeg, avslutter en ellers nedfor Gjeitrem.

Artikkeltags