Fire ut og én inn for Fyllingen

Sindre Heldal skal spille for Nærbø neste sesong.

Sindre Heldal skal spille for Nærbø neste sesong. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Talentfulle Sindre Heldal og Sebastian Mossestad er blant spillerne som forlater gultrøyene. Samtidig henter de en 19-åring fra Kristiansund.

DEL

Fredag ble det kjent at fire nye spillere forlater FyllingenBergen. Det er Sindre Heldal, Sebastian Mossestad, Håkon Berge og Henrik Gjerstad.

Alle fire var blant spillerne Andreas Gjeitrem trakk frem da han for et år siden snakket om klubbens talenter som kunne spille seg inn på eliteserielaget. Gjeitrem har hele veien lagt vekk på å gi ungguttene sjansen.

– Er det da et skudd for baugen at disse nå forsvinner?

– På mange måter kan du si det. Men jeg tror Leander Seime er klar til å ta over for Sindre. På venstrekant har vi hatt et luksusproblem i år, med tre spillere som kunne spilt i eliteserien andre steder. Nå er det riktig for Sindre å ta steget vekk, og vi har Leander bak, og da får alle det beste utav det, svarer Gjeitrem.

Heldal begrunner klubbyttet med muligheten for mer tillit og spilletid.

– Det var en fin mulighet som bydde seg da de rykket opp. Vi har hatt kontakt i lengre tid, sier Heldal, som har trivdes i Fyllingen.

Om Mossestad sier Gjeitrem følgende:

– Han har svingt litt for mye i prestasjonene, og det hadde vi ikke bredden eller toppnivået til å tåle. Han ble et offer for at Tore André Lunde spilte virkelig bra denne sesongen.

Slanker stallen

Heldal har skrevet under for Nærbø, og Mossestad skal spille for 1. divisjonslaget Viking Håndball i Stavanger. Håkon Berge bytter klubb til TIF Viking i 1. divisjon, mens fremtiden til Henrik Gjerstad foreløpig ikke er bestemt.

Sebastian Waage Mossestad forlater Fyllingen.

Sebastian Waage Mossestad forlater Fyllingen. Foto:

Fyllingen skal kutte stallen fra 19 til 14 spillere på kontrakt til neste sesong.

– Vi har vært litt for mange, så behovene for spilletid og individuell oppfølging har ikke vært lett å håndtere, sier Gjeitrem.

Nye spillere

Samtidig har høyrekant Jonas Haugsgjerd signert for Fyllingen. Haugsgjerd scoret 158 mål for Kristiansund i 2. divisjon i fjor. 19-åringen har skrevet en toårskontrakt.

– Klubben har gjort noen solide signeringer i forkant av sesongen og ambisjonene i klubben virker å være høye. Personlig håper jeg å utvikle meg til en bedre håndballspiller og bidra til at FyllingenBergen tar nye steg mot toppen av norsk håndball, sier Haugsgjerd til Fyllingens hjemmeside.

Jonas Haugsgjerd går fra 2. divisjonsklubben Kristiansund HK til FyllingenBergen

Jonas Haugsgjerd går fra 2. divisjonsklubben Kristiansund HK til FyllingenBergen Foto:

Andreas Ungesson, Marius Galta Ferkingstad og Tord Moen Vårdal har forlenget sine kontrakter.

Fra før har det vært kjent at Tore Andre Lunde trapper ned og blir spillende assistenttrener for Sotra i 2. divisjon, mens Joakim Stenqvist legger opp etter syv sesonger. Jostein Epland har signert for Haslum.

Nye spillere som kommer inn i troppen er keeper Zivojin Ilic, Jakob Weidemann, Inge Aas Eriksen, og slovaken Boris Resovsky (19) som skal erstatte Stenqvist på strekplass.

Nå mangler klubben bare en høyreback, så er de i mål med stallen for neste sesong.

Artikkeltags