Sindre (22) er Fyllingens nye energibombe

Sindre Aho (22) nøt tilliten fra start, helt til alt raknet i 2. omgang. Selv om Fyllingen så ut som juniorer de siste 25 minuttene, ga muligens serieåpningen håp om en god sesong likevel.

Sindre Aho (22) nøt tilliten fra start, helt til alt raknet i 2. omgang. Selv om Fyllingen så ut som juniorer de siste 25 minuttene, ga muligens serieåpningen håp om en god sesong likevel. Foto:

Sindre Aho (22) brukte to år i TIF Viking for å bli god nok til å gå rett inn i et eliteserielag igjen. – Det passer ikke meg å spille annenfiolin!

DEL

De gule og blå ledet lenge fortjent mot gullfavoritten Drammen, men Kristian Kjellings dyrekjøpte storlag utnyttet til slutt bergensk, ungdommelig overmot, og vant 29-21.

Det er som vanlig nok å ta tak i av varierende prestasjoner for trener Andreas Gjeitrem, men alle i Framohallen la merke til én ting: At den nye 22-åringen fra TIF Viking virket giret ...

– Jeg er en spiller med mye følelser. Jeg hadde gledet meg til denne kampen siden jeg signerte for Fyllingen, sier Aho.

– Vil inn og avgjøre

Vestfoldingen har tidligere prøvd seg i eliten for Runar Sandefjord og Arendal, men tok steget ned til 1. divisjon og TIF Viking da han flyttet til Bergen. Det angrer han ikke på. For 22-åringen innrømmer lett at han ikke kler å sitte på benken og vente på sjansen sin – slik de fleste unggutter må finne seg i.

– Jeg vil helst ha et stort ansvar. Jeg vil inn og avgjøre. Jeg har alltid hatt klart for meg at jeg skal opp i eliteserien igjen, selv om noen trodde jeg trappet ned da jeg dro til TIF Viking. Jeg gjorde det fordi jeg der kunne få ta ansvar. At jeg fikk starte og spille nå mot Drammen var utrolig deilig, sier han til BA.

– Løftet jo taket!

Han fyrte av elleve skudd, men traff bare nettmaskene fire ganger – og står dermed som et eksempel på Fyllingens «overtenning» og manglende relasjoner offensivt utover i 2. omgang.

(PS: BA er etter publisering gjort oppmerksom på at statistikken på forbundets hjemmesider kan være feil. Ahos mål/skudd skal være 4/7, ikke 4/11).

– Vi løftet jo taket i Framohallen i 35 minutter. Så vi har mye bra å ta med oss, sier han.

– For dem som kjenner meg, vet de at energinivået på banen er på plass uansett. Det så kanskje ut som vi gikk tom for krefter, men det var mer kreativiteten og samspillet som var for dårlig, mener han, og har støtte hos trener Gjeitrem i det.

Fyllingen – Drammen 21-29 (12-9)

Eliteserien håndball menn. 1. serierunde. Framohallen, 976 tilskuere. Dommere: Tom Larsen, Jo Are Johannessen.

Fyllingen: Tord Vårdal - Marius Ferkingstad 6, Sindre Aho 4, Inge Aas Eriksen 3, Boris Resovsky 2, Leander Seime 2, Iben René Hvidsten 1, Kjetil Åndal 1, Fredrik Mossestad 1, Jakob Weidemann 1.

Toppscorer Drammen: Aksel Horgen 9.

Utvisninger: Fyllingen 2x2 min, Drammen 1x2 min.


Artikkeltags