Storseier for Fyllingen

Kristijan Jurisic og Fyllingen vant med åtte mål over Nøtterøy.

Kristijan Jurisic og Fyllingen vant med åtte mål over Nøtterøy. Foto:

FyllingenBergen valset over Nøtterøy og scoret hele 21 mål før hvilen. Til slutt ble det 32-24 over tabelljumboen da Fyllingen spilte hjemmekamp på gamle trakter.

DEL

FyllingenBergen – Nøtterøy 32-24: For første gang på nøyaktig 20 år var Fyllingen tilbake i gamle Fyllingsdalen Idrettshall for å spille seriekamp. Grunnet BI-eksamen i Framohallen ble onsdagens kamp mot Nøtterøy flyttet til gamlehallen.

Ut ifra starten på kampen å dømme skulle man tro at denne hallen var FyllingenBergens vanlige lekegrind, for Nøtterøy fikk ikke en veldig god velkomst. Først da de gulkledde hadde gått opp til 5–0 fikk tabelljumboen, som sto uten poeng før onsdagens, en scoring.

Fullstendig lekestue

Etter dette jevnet det seg litt mer ut, men ikke mer enn at Fyllingen, anført av en svært opplagt Iben Hvidsten, stort sett holdt en avstand på 4–5 mål til gjestene. Også keeper Kristijan Jurisic ville være med på leken da han fra eget mål utnyttet at Nøtterøys keeper var på en aldri så liten bærtur, og scoret til 8–3.

Ikke nok med at keeperen puttet, så gjorde han også det han egentlig skal, nemlig å holde tett bakover. Og når venstrekant Hvidsten fortsatte med å holde lekestue fremover var det takk og farvel til Nøtterøy. 20 minutter ut i oppgjøret ledet Fyllingen 16–8 hvor Hvidsten noterte seg for åtte av dem.

Et par enkle feil bakover hos Fyllingen sørget for at gjestene fra Vestfold fikk noen kjappe scoringer på rappen i minuttene før hvilen.

Flere scoringer fikk imidlertid også Fyllingen, og da lagene gikk til pause var bergenserne ni mål foran og ledet hele 21–12.

Jevnet seg ut

Åpningsminuttene av 2. omgang var som den første for Nøtterøys del, nemlig uten scoring. Men dette gjaldt også for hjemmelaget. Tre minutter tok det før Håkon Berge scoret og sørget for 22–12.

Seks minutter tok det før Nøtterøys første kom da Fabian Franzen scoret og reduserte til 13–23.

Det var ikke særlig mye spenning i 2. omgang siden Fyllingen ledet med ni til pause, men de klarte ikke å følge opp den fantastiske 1.-omgangen hvor de scoret 21 mål. Halvveis i 2. omgang hadde de bare fått fem baller i nettet og ledet 26–18.

Utover i omgangen gjorde trener Andreas Gjeitrem noen endringer og lot ungguttene Sindre Heldal, Sebastian Mossestad og Marius Ferkingstad få prøve seg.

De gjorde sine saker bra og var med på å kontrollere seieren inn. Til slutt ble det 32–24 til Fyllingen. Det betyr at Nøtterøy fremdeles ikke har tatt poeng i år, mens Fyllingen ikke har tapt hjemme. Vertene ligger midt på tabellen.

Kampfakta

FyllingenBergen – Nøtterøy 32-24 (21-12)

Eliteserien håndball, menn. Fyllingsdalen Idrettshall, 361 tilskuere. Dommere: Ismet Kvakic og Tommy André Eriksen.

Fyllingen: Kristijan Jurisic 1, Tord Vårdal – Iben Hvidsten 8, Jostein Epland 5, Tore André Lunde 4, Kjartan Johansen 4, Mario Matic 2, Joakim Stenqvist 2, Håkon Berge 1, Sindre Heldal 1, Fredrik Mossestad 1, Sebastian Mossestad 1, Andreas Ungesson 1, Henrik Gjerstad 1, Marius Ferkingstad, Jan-Erik Hygen.

Toppscorer Nøtterøy: Jostein Østrem 4

Utvisninger: Fyllingen: 2 x 2 min. Nøtterøy: 6 x 2 min.

Artikkeltags