Fyllingen håper på bedre reisefordeling i fremtiden

Vidar Gjesdal, daglig leder i FyllingenBergen.

Vidar Gjesdal, daglig leder i FyllingenBergen.

Artikkelen er over 1 år gammel

Norges Håndballforbund Region Nord foreslår å opprette en egen reisekasse i eliteserien, 1. divisjon og 2. divisjon.

DEL

Forslaget går ut på at alle reiseutgiftene registreres, og deretter fordeles likt på alle deltakende lag i den aktuelle serien.

– Det er i dag store forskjeller på reisekostnadene for deltakende klubber i de nasjonale seriene. Dette fører til urettmessige høye kostnader for en del klubber med lange og mange reiser i løpet av sesongen, heter det i forslaget.

I forslaget ligger også en oversikt over reisekostnadene for de forskjellige eliteserielagene på herresiden. Den viser at Bodø og Fyllingen har reisekostnader på omtrent 700.000 kroner, mens de fleste andre lagene, som i stor grad er samlet på Østlandet, har reisekostnader rundt 200.000.

– Dette forslaget er vi opptatt av. I sesongen som var ville det betydd enormt mye for oss om det var en bedre reisefordeling, sier Vidar Gjesdal, daglig leder i Fyllingen.

«Forbundsstyret mener at ordningen med reisekasse eller reisefordeling bør utredes videre av NHF i samarbeid med Norsk Topphåndball, for gjennom dette se på alternative løsninger», uttaler forbundsstyret i saken.

ANDRE SAKER FRA HÅNDBALLTINGET:

Håndballforbundet vil øke spillerlisensen – klubbene sier nei

Klubbledere fortviler over kostnadsnivået i Norges Håndballforbund 

Artikkeltags