– Denne satt langt inne. Det er ganske tomt i kropp og sjel nå. Det var en hard påkjenning, var Fyllingen-trener Vidar Gjesdal sin første reaksjon da BA tok kontakt etter kampen.

Første kvartfinale-kamp mot ØIF Arendal ble en kamp utenom det vanlige. Fyllingen lå bak gjennom hele kampen – på det meste med syv mål. Men bergenserne hentet inn ledelsen flere ganger, og gikk for første gang opp i ledelsen med ett minutt igjen av 2. omgang.

– Jeg er veldig stolt av moralen. Og vi burde faktisk avgjort i ordinær tid. De var rådville og skjøt et vådeskudd som gikk inn med tre sekunder igjen.

Ekstraomganger

I ekstraomgangene var det Fyllingen som ledet an, men avgjørelsen kom ikke før det gjensto noen sekunder av fjerde ekstraomgang.

– Det var kaotisk og dramatisk på slutten. Jeg husker ikke alt som skjedde engang. Det var intenst, sier Gjesdal.

Men den avgjørende scoringen husker han. Mario Matic fant strekspiller Joakim Stenqvist med en strålende pasning, og svensken satte ballen i mål.

– Det var kjempegøy å få til det. Det var to sekunder igjen på klokken, så de hadde ikke sjanse til å score. Det var en deilig følelse, forklarer Stenqvist.

Returkamp neste uke

Kvartfinalen spilles best av tre kamper. Fyllingen trenger altså å vinne én av de to gjenstående kampene mot ØIF Arendal for å gå videre til semifinalen. Neste kamp mellom lagene spilles i Framohallen neste onsdag.

– Jeg håper vi får fyllt opp Framohallen skikkelig. Hvis det blir en lignende kamp så vil folk angre på at de ikke er der, sier Gjesdal.

En eventuell tredje kamp spilles neste helg i Arendal.

Kampfakta

ØIF Arendal-Fyllingen 31–32 etter ekstraomganger (15–10)

Sluttspill eliteserien håndball, menn. Sør Amfi, 842 tilskuere. Dommere: Per Olav Peersen og Tor Brede Launes.

Fyllingen: Tord Vårdal, Kristijan Jurisic – Iben Hvidsten (2), Mario Matic (3), Håkon Berge, Joakim Stenqvist (3), Tore André Lunde (6), Jostein Epland (3), Henrik Gjerstad, Fredrik Mossestad (2), Julius Lindskog-Andersson (8), Marius Ferkingstad (4), Andreas Ungesson (1), Sindre Heldal

Toppscorer Arendal: Eirik Heia Pedersen.

Utvisninger: ØIF Arendal 2x2 minutter. Fyllingen: 2x2 minutter.