Arendal – Fyllingen 30-25: Bergenserne startet forrykende i den tredje og siste kvartfinalekampen i Arendal. De gikk rett i strupen på ØIF Arendal og var det klart beste laget de første 20 minuttene. Etter ti minutter hadde Fyllingen tilrevet seg en 6-2-ledelse. Sakte, men sikkert, kjempet Arendals seg inn igjen i kampen, og etter 25 minutter overtok de ledelsen 11–10.

Fyllingen som manglet viktige Tore Andre Lunde – som var opptatt med sitt eget bryllup – fikk det tungt i minuttene før pause, og Arendal gikk til pause med en 14-12-ledelse.

De to foregående kampene har endt med henholdsvis 32-31-seier til Fyllingen og 24-23-seier til Arendal, og det var neppe noen som ble overrasket over at også søndagens kamp ble av det jevne slaget mellom seriens nummer fire og fem.

Fyllingen kom tilbake

Fyllingen brukte ikke mange minuttene på å hente opp Arendals ledelse. To og et halvt minutt ut i omgangen satte Julius Andersson inn 15–15 fra syvmetersmerket. Svensken, som ble seriespillets toppscorer, scoret som alltid mange mål for de gulkledde, men han bommet usedvanlig mye for å være ham. På 16 forsøk ble det ni mål.

Utover omgangen koblet likevel hjemmelaget et grep om kampen, og Fyllingen ble liggende to mål bak store deler av kampen. Etter halvspilt 2. omgang sto det 22–20 til Arendal, men derfra og ut avgjorde Arendal kampen.

Fyllingen prøvde seg på en desperat sluttspurt, men ineffektive Fyllingen-spillere slet med å overliste Arendal-keeperen.

Da August Pedersen satte inn 28-24-ledelse med to minutter igjen, var alt håp ute.

Trist sorti for Gjesdal

Arendal vant til slutt 30–25 – og dermed 2–1 i kamper. Mens Arendal er klar for sluttspillets semifinale, er Fyllingens sesong over. Vidar Gjesdal har også ledet laget for siste gang som trener. Etter to og et halvt år som Fyllingen-trener, blir han nå daglig leder på heltid. Denne sesongen har han kombinert begge rollene. Svensken Björn Sätherström er høyaktuell som ny trener.

 

Kampfakta

ØIF Arendal - Fyllingen 30-25 (14-12)

Sluttspill i eliteserien i håndball, menn.

Tredje og siste kvartifinale. 2-1 i kamper.

Sør Amfi.

Toppscorer Arendal: Oleg Macharashvili 7.

Fyllingen: Kristjan Jurisic, Tord Vårdal - Julius Lindskog-Andersson 9, Mario Matic 4, Marius Ferkingstad 4, Fredrik Mossestad 3, Jostein Epland 2, Sindre Heldal 2, Iben Hvidsten 1, Andreas Ungesson.

Utvisninger: Arendal 3x2.min., Fyllingen 1x2.min.