Grimsbø skalv i buksene da hun møtte Leganger

Kari Aalvik Grimsbø og resten av jentene jubler etter seier mot Sverige i OL.

Kari Aalvik Grimsbø og resten av jentene jubler etter seier mot Sverige i OL. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Kari Aalvik Grimsbø var i nervøst helspenn da hun endelig fikk trene med idolet Cecilie Leganger.

DEL

NTBs ekspertpanel mener Grimsbø snart er tidenes nest beste norske håndballkeeper. Det sier Geir Oustorp og Øystein Havang. Frode Scheie er ikke like klar.

– Jeg så opp til Cecilie da jeg var liten. Hun var et idol, og jeg har studert måten hun sto på i mål på. Søsteren min spilte sammen med henne i Tertnes og ordnet en autograf «Til Kari. Fra Cecilie». Den gikk rett opp på veggen hjemme, sier Grimsbø til NTB.

En treningsøkt har de hatt sammen.

– Det var på Idrettshøgskolen i Oslo. Jeg var nok 16 år og veldig nervøs. Jeg skalv litt i buksene da, men Cecilie var bare hyggelig. Jeg husker det fortsatt veldig godt og detaljert.

Leganger ga seg på landslaget kort etter fiasko-VM i 2003. Sesongen etter kom Grimsbø inn i troppen for første gang.

Dette mener ekspertene

Både Havang, Oustorp og Scheie har Leganger, Katrine Lunde, Heidi Tjugum, Kjerstin Andersen og Grimsbø med på sin topp-5-liste.

Leganger er to ganger (2008 og 2015) kåret – i helt suveren stil – til tidenes norske håndballspiller i omfattende NTB-rundspørringer.

Da EM-troppen ble offentliggjort i november brukte Thorir Hergeirsson helt uvanlige ord. Han fastslo for første gang at hegemoniet som førstevalg som keeper var åpenbart. Det har ikke skjedd før.

Cecilie Leganger er en målvaktlegende.

Cecilie Leganger er en målvaktlegende. Foto:

– Kari har vært og er vår klart beste keeper, sa han.

Leganger i egen klasse

Dette er ekspertenes syn på det norske målvaktseventyret. Det startet med Andersen (Gjerpen) på 1980-tallet og ga gjennombruddet med VM-bronse i 1986.

Scheie: 1) Leganger, 2) Lunde, 3) Tjugum, 4) Andersen, 5) Grimsbø.

Kommentar: – Ikke alle vil nok være enig med meg i min oppstilling. Det er lettere å bli hyllet i et lag som sjelden taper enn i et som må brøyte vei. Grimsbø er blitt ekstremt merittert. Hun har levd litt i skyggen av verdensklassemålvakt Lunde, men stått frem ved flere anledninger. Ny vår i toppklubben Györ etter en del mindre skader.

Havang: 1) Leganger, 2) Grimsbø, 3) Lunde, 4) Andersen, 5) Tjugum.

Kommentar: – Kari imponerer meg og blir stadig sterkere. Soleklart førstevalg for Norge, men det er fortsatt et hakk opp til Leganger. Hun var et fenomen og forut for sin tid.

Oustorp: 1) Leganger, 2) Lunde, 3) Grimsbø, 4) Andersen, 5) Tjugum.

Kommentar: – Ikke lenge før Grimsbø er nummer to. Et par sesonger med titler som Champions League på klubblag med Györ, så er hun der oppe.

Artikkeltags