Isabell skal bli TV 3s nye profil

Bergenseren Isabel Blanco (t.v.) skal følge med på Nora Mørk og de andre norske spillerne under håndball-EM. Norge spiller sin første kamp i mesterskapet mandag mot Romania.

Bergenseren Isabel Blanco (t.v.) skal følge med på Nora Mørk og de andre norske spillerne under håndball-EM. Norge spiller sin første kamp i mesterskapet mandag mot Romania. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Isabel Blanco går fra VM-spill i 2013 til å være ekspertkommentator på TV. Hun skal granske Norges spillere i to hektiske EM-uker.

DEL

Bergenseren går inn i noe som er helt nytt for henne.

– Jeg var usikker på om dette var noe for meg, men synes jeg begynner å bli litt for gammel til å ikke ta en utfordring fordi det er litt skummelt, sier Blanco til NTB.

– Så bestemte jeg meg for å hoppe i det. Nå håper det blir en god opplevelse. Jeg skal i hvert fall analysere så godt jeg kan ut fra min erfaring med 20 år på topplan som spiller.

Tørrtrente i høst

Hun spilte VM så sent som for tre år siden. Nå har hun trent på TV-jobben på Viasat 4 under mesterligasendingene i høst.

– Dette skal bli gøy, og vi har med oss mange flinke folk.

Hovedkommentator Daniel Høglund gleder seg.

– Vi skal bygge opp en ny TV-profil i Isabel, og hun har fått tørrtrent i mesterligaen i høst. Dette kommer til å gå bra, sier han.

På det meste hadde TV3 snaut 1,4 millioner seere da Norge møtte Tyskland i EM-semi menn i januar.

– Det var selvsagt gøy å være kringkaster av håndballguttas fantastiske EM-innsats i januar, og TV3 hadde stor suksess med TV-sendingene også, sier kommunikasjonssjef i MTG Norge Line Vee Hanum i til NTB.

Rekordjakt

– Med andre ord tror vi at mange har fått øynene opp for TV3 som en habil kanal for sportssendinger og håper selvsagt at seermassene finner veien til kanalen også under EM.

Hun vil ikke ta ut rekordtall på forskudd.

– Jeg vil ikke spekulere i om det blir seerrekord, men håndballjentene er nok sugne på revansj etter bronse i OL tidligere i år. Etter at de gjorde rent bord sist uke, blir det utvilsomt spennende å følge dem under EM. Det lover jo godt for seertallene også.

Håndballjentene har TV2s totale seerrekord med 1,8 millioner. TV3 har denne gangen mesterskapsstudio i EM-hallene. Slik var det ikke under Polen-EM. Høglund, Geir Oustorp (ekspertkommentator), Blanco (studioekspert), Frode Kyvåg (studioekspert), Frode Scheie (kommentator) og Gunnar Pettersen (ekspertkommentator) blir sentrale i dekningen.

Artikkeltags