Mesterlig mot verdensmesterne

Norsk jubel: Norge slo Frankrike i EM-kvalifiseringen foran et fullsatt Spektrum onsdag.Foto: NTB scanpix

Norsk jubel: Norge slo Frankrike i EM-kvalifiseringen foran et fullsatt Spektrum onsdag.Foto: NTB scanpix

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

De norske håndballguttene presset verdensmester Frankrike helt på defensiven og vant 35-30. Sander Sagosen var banens gigant i EM-kvalifiseringen.

DEL

Et utsolgt Oslo Spektrum så at Norge gikk fra 24-24 til 27-24 i 2.-omgangen. Så fikk Frankrike to horrible dommeravgjørelser med seg. De norske guttene kjempet i undertall, men kom seg ut av den med 27-25. Det ble en helt avgjørende fase.

Keeper Torbjørn Bergerud våknet til igjen og hadde flere viktige redninger i 2. omgang.

Sander Sagosen var helt strålende med 13 mål, og han viste det franske TV-publikumet hva de har i vente. Sagosen blir PSG-spiller i sommer.

– Vi har nivået inne, vi har samholdet, og vi har utrolig mange gode håndballspillere. Og så har vi fått frem X-faktoren i Sander, sier Bjarte Myrhol.

– Hva skal man si om ham? Alle ser hvilken vanvittig prestasjon det er å score 13 mål mot Frankrike.

Norge er vel og sikkert plassert i verdenstoppen. Frankrikes gullgrossister taper omtrent aldri kamper. Onsdag måtte Nikola Karabatic og co. gå ut i Oslos sommerkveld og nyte et glass som tapere.

Sterkt

Et solid forsvar, kontringsvilje og kjempetro på egne ferdigheter var store deler av Norges oppskrift. Bergerud spilte strålende de første 20 minuttene. Frankrike scoret bare på to av sine 13 første avslutninger. Norge hadde tre- og firemålsledelse flere ganger før pause. Sagosen var drivende god i det meste han gjorde i angrep.

De to beste fra hver kvalifiseringsgruppe går videre til EM sammen med den beste treeren (av syv). Belgia og Litauen er de to siste lagene i gruppe 7. Norge spilte en elendig kamp og tapte borte for Litauen i fjor.

Det gjør at det fortsatt er ørlite spenning med tanke på kvalifiseringen. I vinterens VM tapte Norge gruppekampen mot Frankrike, men tok sin først mesterskapsmedalje i herrehåndball noen gang.

Kampfakta

Norge – Frankrike 35-30 (12-11)

EM-kvalifisering håndball menn, gruppe 7. Oslo Spektrum, 6900 tilskuere. Dommere: Slave Nikolov og Gjorgji Nachevski, Makedonia.

Norge: Torbjørn Bergerud, Espen Christensen – Sander Sagosen 13, Joakim Hykkerud, Bjarte Myrhol 4, Kent Robin Tønnesen 5, Magnus Jøndal 4, Henrik Jakobsen, Kristian Bjørnsen 5, André Lindboe, Magnus Gullerud, Christian O'Sullivan 2, Eivind Tangen, Gøran Johannessen 2, Harald Reinkind, Espen Lie Hansen.

Toppscorer Frankrike: Nedim Remili 7.

Utvisninger: Norge 2 x 2 min., Frankrike 3 x 2 min.

Artikkeltags