Solberg-show senket OL-mester Russland

Silje Solberg sto en glitrende 2. omgang i Norges mål.

Silje Solberg sto en glitrende 2. omgang i Norges mål. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Keeper Silje Solberg og de norske håndballjentene fikk revansj på Russland etter tapet i OL-semifinalen. Håndball-EM ligger an til å bli gullkantet for Norge etter 23-21 fredag.

DEL

Solberg flyttet til proffspill i Paris i sommer. Det har gjort henne godt. Hun har utviklet spillet ytterligere i den franske hovedstaden.

Camilla Herrem mistet ballen i sluttsekundene av OL-kampen i Rio de Janeiro. En scoring i stedet ville gitt ekstraomganger og kanskje finaleplass.

Fredag ble det en førsteomgang for full gass fra begge lag og med bra keepere. Solberg sto for Norge, og hun var ørlite svakere enn sin russiske kollega.

Norge åpnet fryktelig og lå under 3-6. Det jevnet seg ut og var uavgjort for første gang på 8-8.

Ny fart

Kjøret fortsatte etter pausen i det som var EMs beste kamp hittil. Vilt kjør framover i perioder fra begge lag ga nye bomskudd og tekniske feil, men Norge strammet seg mest opp og vant greit.

Veronica Kristiansen var en av de viktigste utespillere. I motsetning til i OL-semifinalen var Norge best i hektiske sluttminutter. Solberg, vraket i OL-troppen, spilte en herlig andreomgang.

Norge stakk resolutt fra etter cirka 40 minutter. Landslagssjef Thorir Hergeirsson fikk dermed også sin første mesterskapsseier over Russland.

Norge går videre med fire poeng, Romania to og russerne null. Alt tyder på at det blir norsk semifinale i Göteborg fredag neste uke.

Overkommelig

Dette venter Norge i hovedrunden som starter søndag. Tre nye strake norske seirer?

Ja, muligheten for det er stor. Lagene fra pulje C har ikke imponert.

Danmark: Videre med fire poeng i ryggen. Godt unna kvaliteten fra storhetstiden. Trolig ingen stor trussel mot Norge med mindre de norske keeperne har en helt svak dag. Norsk seierssjanse: 70-30.

Ungarn: Skadeskutt og kom seg videre med en klar seier over et elendig Montenegro i siste kamp. Norsk seierssjanse: 80-20.

Tsjekkia: Har utviklet seg stabilt de siste årene og er et habilt lag. Norsk seierssjanse: 80-20.

Artikkeltags