VM-prat er erstattet med babyprat for romkameratene

Henrik Jacobsen (til venstre) og Eivind Tangen deler rom i VM og blir begge pappa for første gang i mai. (Foto: Lise Åserud / NTB scanpix)

Henrik Jacobsen (til venstre) og Eivind Tangen deler rom i VM og blir begge pappa for første gang i mai. (Foto: Lise Åserud / NTB scanpix)

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det råder full pappalykke i den norske håndballeiren. Romkameratene Henrik Jakobsen (26) og Eivind Tangen (25) blir fedre for første gang i mai.

DEL

Norge går for gull i Danmark. Det legger ingen i den norske troppen skjul på. For Jakobsen og bergenseren Tangen venter den store jackpoten uansett i mai.

Tangens samboer, håndballproff og landslagsspiller Stine Skogrand, har termin 8. mai.

Jakobsens kjæreste Simone Helene Bengtson jobber som dyrepasser i Odense Zoo, men flytter til Frankrike om ikke lenge. Hennes termin er 29. mai.

– Det ser ut som jeg taper for Tangen her, men man vet jo aldri. Vi skal få gutter begge to. Dette blir selvfølgelig veldig stort og gøy, sier Toulouse-proffen Jakobsen til NTB.

Liten seng

De to er store karer (196 og 193 centimeter høye), men på landslaget deler spillerne så godt som alltid rom.

– På samlingen før VM lå vi begge i samme dobbeltseng med 1,5 meters bredde. Det gikk ikke helt bra, så vi måtte bytte rom og få hver vår seng etter hvert. Det er jo ikke så lett å avklare hvem som er store-skje og lille-skje, sier Jakobsen.

Slik er det også i Herning.

– Spennende tider

Tangen er helt på hjemmebane i VM. Han bor bare tre-fire langskudd unna Boxen-arenaen.

– Dette er spennende tider. Ting begynner å gå fort nå, og så er jeg borte en måned med landslaget, sier Tangen til NTB om det som venter.

Eivind Tangen og Stine Skogrand  venter sitt første barn. (Arkivfoto: Magne Turøy)

Eivind Tangen og Stine Skogrand venter sitt første barn. (Arkivfoto: Magne Turøy)

Foreldrene hans kan se fram til mye moro. Tangens søster er nemlig også gravid og føder sannsynligvis omtrent samtidig med Skogrand.

På Scandic Regina-hotellet går altså ikke praten bare om håndball om dagen.

– Barnevogner har vært et tema allerede, sier Jakobsen.

Norge VM-åpner mot afrikamester Tunisia fredag. Det er ingen walkover om de norske gutta skulle falle ned noen prosent fra sitt toppnivå.

Artikkeltags