OSLO: 23-åringen måtte nøye seg med reservestatus i den norske OL-troppen og kom aldri på banen i Rio de Janeiro. Den sure exiten mot Russland i semifinalen, og seieren i den påfølgende bronsefinalen mot Nederland, så hun fra tribuneplass.

En rift under den venstre foten skapte trøbbel for Skogrand på vinteren og forsommeren – og førte til at oppkjøringen til sommerlekene i Brasil ble langt fra optimal. Til slutt kostet det henne trolig plassen i den norske troppen.

LES OGSÅ: Tertnes-spiller på sin første landslagssamling

Desto mer sulten er 23-åringen på plass i troppen til EM-sluttspillet i Sverige i desember.

– Jeg vet ikke om jeg er mer sulten enn de som var i Rio, men jeg vil selvfølgelig veldig gjerne til EM. Det er et stort mål, fastslår Skogrand overfor NTB.

Ser mot EM

Kantspilleren fikk sin mesterskapsdebut for Norge under VM i Danmark i 2015. Det eventyret endte med gullfeiring etter finaleseieren over Nederland i Herning.

– Jeg følte at jeg bidro mye i VM, og fikk spille bare mer og mer. Jeg bidro begge veier på banen, og mulighetene ligger der denne gangen også, fastslår Skogrand.

Bergensjenten mener sjansene for å kapre en plass i den norske troppen bør være gode.

– Sjansene er i hvert fall bedre foran dette mesterskapet enn de var foran OL, i og med at jeg nå har vært skadefri lenge og er i bra form, sier hun.

Denne uken kan hun legge inn en god søknad hos landslagssjef Thorir Hergeirsson under Golden League-turneringen i Danmark. Russland, Frankrike og vertsnasjonen er Norges motstandere.

Positivt klubbskifte

For Skogrand går den turneringen i hennes nye hjemland. 23-åringen forlot i sommer Tertnes til fordel for danske Silkeborg. Så langt har klubbskiftet vært av det positive slaget.

– Vi stortrives i Silkeborg. Det er en liten by med kort vei til både håndballhallen. Jeg har også blitt godt tatt imot av både jentene og treneren, sier Skogrand.

I løpet av sesongens fem første serierunder har hun notert seg for 22 scoringer. Kun én av lagvenninnene har flere. Silkeborg, som sist helg slo København, er så langt nummer seks i den danske toppserien.

Skogrand legger ikke skjul på at dansk håndball er et nivå opp kontra hva hun har blitt vant til.

– Ja, særlig i og med at kampene er så jevne. Du slår så å si aldri et lag med ti mål. Man må være på topp hele tiden for å vinne kamper. Topp slår ikke alltid bunn i Danmark, fastslår hun.

Forhåpentligvis gir nivåløftet positive utslag også på landslaget. De norske håndballjentene har syv EM-titler på merittlisten. Skogrand bidrar gjerne til at nummer åtte kommer i desember.