Gå til sidens hovedinnhold

Reinkind går til monsterklubb

Artikkelen er over 3 år gammel

Harald Reinkind (25) blir Kiel-spiller til sommeren.

Bergenseren har egentlig kontrakt med det tyske laget Rhein-Neckar Löwen til sommeren 2019, men bytter klubb allerede etter inneværende sesong.

BA vet at det er den tyske gigantklubben THW Kiel som blir Reinkinds neste stoppested i karrieren. Laget fra den tyske havnebyen har aktivert en klausul i Reinkinds kontrakt.

– Jeg kan bekrefte at det blir et klubbskifte. Jeg hadde en klausul i kontrakten som måtte aktiveres innen 31. januar, som gjør at jeg kan forlate Löwen allerede til sommeren. Det er en klubb som har aktivert den klausulen, sier Reinkind til BA.

Kiel er Tysklands mestvinnende håndballklubb. Siden tusenårsskiftet har de rasket med seg elleve av 17 ligagull. De vant fire seriegull på rad i perioden 2012-2015. Seiersrekken ble avbrutt av Reinkinds nåværende arbeidsgiver.

Var ønsket med videre

Det var Rhein-Neckar Löwen som tirsdag meldte på sine egne hjemmesider at Reinkind er ferdig i klubben til sommeren.

– Det er synd at Harald forlater oss, siden vi ønsket å ha ham med videre. Men vi aksepterer hans ønske om en sportslig endring, og vi ønsker å feire så mange trofeer sammen som mulig på slutten av sesongen, sier Löwen-direktør Jennifer Kettemann.

Reinkind har tøff konkurranse fra islandske Alexander Petterson på høyrebacken i sin nåværende klubb, og har ikke fått så mye spilletid som han hadde ønsket.

– Jeg hadde tilbud fra Löwen om å forlenge, og så hadde jeg et tilbud fra en annen klubb. Da ble det litt veiing for og i mot, om hva som var best for min karriere. Da kom jeg frem til at det vil være greit for meg å få prøve noe nytt, sier Reinkind til BA, som altså ikke vil bekrefte at det er tyske THW Kiel det dreier seg om.

– Det får tiden vise, gliser bergenseren.

Dialog med Fyllingen

Reinkind har hatt dialog med Fyllingen. Planen er å komme hjem en dag, men tiden er ikke inne for å forlate Tyskland.

– Jeg har pratet med både Vidar (Gjesdal) og Andreas (Gjeitrem). Man skal alltid hjem en gang, og jeg synes det er fint å kunne ha en dialog om det tidlig, men det skjer ikke nå. Jeg har noen gode år igjen i utlandet. Jeg har ting å vise, som jeg føler jeg ikke har fått vist ennå, sier Reinkind.