Gå til sidens hovedinnhold

Stor Reinkind i tysk toppoppgjør

Artikkelen er over 2 år gammel

Harald Reinkind (26) var stor i toppoppgjøret i tysk bundesliga i håndball torsdag. Bergenseren var helt sentral for Kiel da de slo hans gamle klubb Rhein-Neckar Löwen – men det skjedde ikke uten dramatikk!

For etter at det hadde sett ganske komfortabelt ut for Kiel med en firemålsledelse åtte minutter før slutt, klarte Löwen å kjempe seg inn i kampen igjen.

Med fire minutter igjen på klokken snakket Kiel-trener Alfred Gislasson på seg en utvisning, som ga en av hans utespillere en unødvendig tominutter, og like etter reduserte Reininds gamle lagkamerater til 28-27.

Ble vraket til VM

Dermed ble det en svært nervepirrende avslutning for det ekstatiske hjemmepublikumet. Sparekassen Arena var som vanlig fylt til randen med 10.285 tilskuere.

Kiel sto løpet ut og vant til slutt 31-28 mot erkerivalen. Det var Kiels 19. seier på rad! Harald Reinkind spilte samtlige 60 minutter, og sto frem som en av kampens beste spillere. Høyrebacken, som altså ikke har fått plass i Norges VM-tropp, scoret syv mål.

Les også

Tangen fikk plassen, kompisen vraket

 

– Herlig kamp av bergenseren i dag. Han har vært en av de store aktørene.  1. omgangen hans var verdensklasse, sa Viasat-kommentator Frode Scheie etter kampen.

Liker seg mot gamle kjente

Reinkind liker seg for øvrig mot gamleklubben. Den gamle Fyllingen-profilen scoret seks og ble kåret til banens beste i møtet mellom Kiel og Löwen i høst.

Det blir for øvrig lagt merke til at en så god spiller som Reinkind ikke er funnet plass til i den norske troppen til VM i januar.

«Banens beste i Kiel - RNL er norsk. Skal ikke til VM. Vi har for gode høyrebacker», tvitret Fyllingen-trener Andreas Gjeitrem etter kampen.

THW Kiels går inn i VM-pausen med en 2.-plass i Bundesliga, fire poeng bak Flensburg.