Norge ledet for siste gang på 11-10 før pause. Resten av oppgjøret ble et eneste langt jag for å komme med for fullt. Norge maktet å skaffe seg ekstraomganger, men der kunne russerne juble.

Russerne hadde stort sett hele tiden et viktig initiativ. Norge som i de fleste kamper vinner keeperduellen klart, avgjorde ikke på denne måten i Future-hallen. Dermed var det ikke nok ressurser til å stoppe det meget gode russiske laget.

For Norge venter nå en bronsekamp mot Nederland lørdag. Det er en stor nedtur for et lag som i stor grad lever for gull.

– Jeg er fullstendig knust. Jeg var sikker på at Camilla (Herrem) skulle score på slutten og snudde meg for å bytte, sa Norges toppscorer Nora Mørk (14 mål).

– Vi fikk ikke tak i dem i forsvar. Vi får prøve å vinne en bronse, men hva den betyr er et godt spørsmål, la Mørk til.

Skutt i senk

Norge åpnet friskt og ledet både 6-3 og 7-4. Katrine Lunde reddet to straffekast tidlig i kampen, men bortsett fra det var det en meget svak keeperomgang av de norske målvaktene.

Bare tre redninger på 21 skudd i åpent spill ga fattige 14,2 i redningsprosent.

Russernes målvakter var ikke særlig bedre, og målene bare øste inn i en Hawaii-aktig førsteomgang.

Etter pause jaget de norske jentene for å komme à jour og klarte det gjentatte ganger uten å komme foran i målprotokollen. I dramatiske sluttminutter tok Mørk og Heidi Løke skuddansvar, og sistnevnte sendte kampen til ekstraomganger med sin utligning til 31-31 seks sekunder før ordinær tid var omme.

– Føler jeg ødela

I ekstraomgangene lå russerne hele tiden det lille hestehodet foran, og da Herrem lobbet ballen utenfor stolpen sekunder før slutt, tok gulldrømmen slutt for Norge.

– Man føler jo at man ødelegger for de andre. Det er tøft, sa Herrem til NTB mens hun kjempet mot tårene.

– Jeg føler at jeg gjorde det rette valget ved å lobbe ballen. Men det er ikke nok kraft i den, og da går den utenfor, forklarte hun.

Norge kunne spilt sin 18. mesterskapsfinale lørdag, men nå blir det i stedet bronsekamp.

Torsdagens tap gjør også at muligheten til å kopiere Danmarks OL-trippel (1996-2004) er borte.

Frankrike vant den andre semifinalen 24-23 over Nederland.