Den tidligere Tertnes-spilleren Stine Skogrand (23) er reserve i OL-troppen i Rio. Det betyr at hun kommer inn i troppen dersom noen må melde forfall. Om linjespilleren Malm Frafjord er ute, kommer den ferske Silkeborg-proffen fra Fyllingsdalen inn.

De første rapportene gir imidlertid grunn til optimisme med tanke på mer OL-spill for veteranen Malm Frafjord.

– Vi vet ikke

Frafjord slo knyttneven i gulvet og hadde store smerter etter overtråkket tidlig i kampen mot Sverige. Den norske forsvarssjefen kom ikke mer på banen og dukket opp på krykker i pressesonen etter kampen.

Da var skaden av omfanget ikke klarlagt.

– Vi vet ikke ennå. Hun tråkket over og har ikke gjort det før. Vi bare iset ned og la på kompresjon med en gang. Så fort vi kommer tilbake til deltakerlandsbyen skal vi undersøke henne grundig. Vi vet mer da, sa fysioterapeut Trond Viggo Sjøbakk til NTB og tilføyde:

– Først skal vi gjennomføre en klinisk undersøkelse for å se om det skulle være en leddbåndsskade eller et brudd. Videre har vi hjelp inne i leiren, dersom vi eventuelt må få tatt røntgen. Vi har alle hjelpemidler tilgjengelig.

På spørsmål om hvilke sjanser Frafjord har for å komme tilbake på banen i Rio, svarte han:

– Jeg er optimist.

– En overtråkk er en type skade det er fullt mulig å teipe opp?

– Ja. Hvis det er leddbåndet som har en delvis avriving eller en strekk, vurderer vi det. Samtidig tar vi ingen risiko med hensyn til spillernes helse, avsluttet Sjøbakk.

Russland neste

Russland blir Norges semifinalemotstander i OL-håndballen. Russerne slo ut Angola med 31-27 tirsdag.

Tidligere på kvelden vant Norge 33-20 over Sverige.

Russland skaffet seg seiersgrepet mot slutten av 1.-omgangen og gikk til pause med 18-14-ledelse.

Russernes hittil siste mesterskapsgull kom i VM 2009. Laget trenes av Jevgenij Trefilov, velkjent for sine mange utskjellinger av egne spillere både i timeouter og under kampens gang.

Semifinalen spilles torsdag kveld i Rio de Janeiro (01.30 norsk tid natt til fredag), og i den andre kampen møtes Nederland og Frankrike.