TERTNES - OPPSAL 20-19: Kalenderåret 2018 har vært strålende poengmessig for Tertnes. På de fem kampene de blåkledde har spilt etter nyttår har det blitt fire seire.

Da de onsdag kveld møtte Oppsal, som ligger på 10.-plass, var det lite på forhånd som tilsa at denne fine trenden skulle stoppes.

Selve kampen startet litt ruskete for hjemmelaget med en del enkle feil offensivt. Dette kom seg etter hvert, og da Celine Sivertsen med en genial pasning fant Vilde Ingeborg Johansen inne på streken startet dette en god periode som gjorde at Tertnes stakk ifra. Johansen ga hjemmelaget ledelsen 6-4 etter 15 minutter, og i løpet av det neste halvannet minuttet puttet Tertnes ytterligere to. Dermed 8-4.

Så komfortabelt ut

Denne differansen med Tertnes fire mål foran holdt seg stort sett gjennom hele resten av den første omgangen. På det aller meste var de oppe i femmålsledelse 11-6 da Celine Sivertsen satte en syvmeter i nettet etter 24 minutter.

Mot slutten av omgangen begynte Tertnes å rote igjen. Selv om reservekeeper Josefine Lien kom inn og reddet en straffe, kom Oppsal tilbake mot slutten av omgangen og reduserte til 10-12.

Etter en ujevn omgang kunne altså de blå gå til pause med tomålsledelse.

Syv minutter tørke

Det som bare seks minutter før hvilen så ut til å ligne en komfortabel ledelse for Tertnes, var spist opp i løpet av de tre første minuttene i 2. omgang da Oppsals Eira Aune utlignet til 12-12.

Tertnes slet voldsomt fremover i starten av 2. omgang, men heldigvis hadde de Marie Davidsen bakerst. Gang på gang misset hjemmelaget mot Oppsals keeper, Rikke Marie Granlund.

Og da også Marie Davidsen måtte kapitulere tolv minutter ut i 2. omgang, gikk gjestene opp i 14-13. Det gikk imidlertid ikke lang tid før Tertnes snudde til 15-14. Da Malene Bergset satte 14-14 var det for øvrig Tertnes' første scoring på syv minutter!

Snudde og vant

Kampen fortsatte i samme spor utover i den andre omgangen med et ineffektivt hjemmelag og en god Davidsen bakerst. Lagene fulgte hverandre tett, men tre minutter før slutt gikk gjestene opp i 19-18. Da begynte det plutselig å haste. Og med Thea Stankiewicz ut med en tominutter, så det mørkt ut. Helt på slutten fikk Oppsal to utvisninger, og Tertnes var likevel i overtall.

Det utnyttet de, og hver sin scoring fra Malene Bergset og Bodil Sørheim snudde kampen til 20-19. Oppsal fikk en siste mulighet. Selv om Davidsen var på skuddet, så det ut som ballen skulle trille i mål. Sisteskansen fikk imidlertid kastet seg mot streken og stoppet ballen før den krysset linjen.

Dermed endte det med 20-19-seier over Oppsal, og den gode poengfangsten fortsetter. Bergenserne ligger på 4.-plass i eliteserien.

Kampfakta

Tertnes - Oppsal 20-19 (12-10)

Haukelandshallen. Eliteserien håndball, kvinner. Dommere: Ismet Kvakic og Tommy André Eriksen.

Tertnes: Marie Davidsen, Josefine Lien - Malene Bergset 5, Bodil Sørheim 3, Julie Lygren 3, Thea Stankiewicz 3, Celine Sivertsen 2, Vilde Johansen 2, Mina Mjærum 1, Karoline Fantoft 1, Madeleine Hilby, Caroline Aar Jakobsen, Tina Abdulla.

Toppscorer Oppsal: Eira Aune 7

Utvisninger: Tertnes 2 x 2 min. Oppsal 4 x 2 min.