Tertnes drillet syv mot seks-angrep på tirsdagens trening, og prøvde seg med den utskjelte varianten fra start mot Larvik. Det lyktes ikke blåtrøyene nevneverdig godt med i målprotokollen, og bortelaget scoret to ganger i tomt bur fra egen halvdel i løpet av kampens fem første minutter. Selv klarte hjemmelaget bare å score to ganger, og Larvik skaffet seg tidlig en tremålsluke.

Larviks Gro Hammerseng pådro seg kampens første utvisning ti minutter ut i oppgjøret, men hjemmelaget maktet bare å score ett mål i overtall.

Keeperen scoret

Tertnes fortsatte med å plukke ut keeper Marie Davidsen i angrep, for å spille med en utespiller ekstra. Men selv i overtall slet Tore Johannessens jenter med å finne veier gjennom et meget kompakt Larvik-forsvar. Det førte til noen dårlige avslutninger, og bortelaget kunne enten kontre ballen i mål, eller skyte fra egen halvdel. I 1. omgang noterte til og med Larvik-keeper Sandra Toft seg på scoringslisten.

Det rutinerte og seiersvante Larvik-mannskapet gjorde få feil i 1. omgang foran et tusentalls tilskuere, og gikk inn til hvilen med en oppskriftsmessig seksmålsledelse, 8-14.

Andre omgang startet med at Larvik scoret i undertall. Bortelaget scoret ytterligere en gang, og skaffet seg en åttemålsluke to minutter ut i omgangen. Da skrinla Tore Johannessen syvmannsangrepet, og da våknet Tertnes.

Kampfakta

Tertnes - Larvik 18-23 (8-14)

Eliteserien håndball, kvinner. Haukelandshallen. 1473 tilskuere. Dommere: Arnfinn Larsen, Vegard Lillebuen.

Tertnes: Marie Davidsen - Malene Bergset 5, Birgitte Karlsen Hagen 4, Caroline Jakobsen 3, Celine Sivertsen 2, Bodil Sørheim 1, Maren Roll Lied 1, Kjerstin Solås 1, Madeleine Hilby 1.

Toppscorer Larvik: Amanda Kurtovic 7.

Utvisninger: Tertnes: 2 x 2 min. Larvik: 3 x 2 min.

Fantastisk Tertnes-periode

På de neste fem minuttene scoret ikke Larvik én eneste gang, mens Tertnes banket fem baller i nettet. Ledelsen var kuttet ned til tre mål, og da Larvik-trener Tor Odvar Moen smalt timeout-kortet i bordet eksploderte jubelen i Haukelandshallen.

Og da Celine Sivertsen satte inn nok en redusering til 14-16 var stemningen i hallen elektrisk. Larvik virket rystet og pådro seg den ene tekniske feilen etter den andre.

Tore Johannessen øynet håpet. Tertnes-treneren klarte ikke å sitte i ro et sekund på benken, og dirigerte troppene med iver og et sprutrødt ansikt. Marie Davidsen gikk inn i sin sedvanlige boble, og muret igjen buret. Dessverre klarte ikke lagvenninne å utnytte hennes eksepsjonelle keeperspill til å kappe ytterligere ned på ledelsen.

Spennende avslutning

I stedet klarte Larvik å komme seg på bena igjen. Hvittrøyene skaffet seg på ny en komfortabel luke, og da Kjerstin Solås pådro seg en tominutter med ti minutter igjen på klokken virket det hele som en umulig oppgave.

Men Tertnes-jentene ga ikke opp, og vant perioden i undertall 2-1, mye takket være nye fenomenale redninger av Marie Davidsen. Med åtte minutter igjen på klokken skilte det bare to mål mellom lagene.

Tertnes ble litt for het på tampen av kampen, og Larvik kontret inn et par mål. Til slutt ble det 18-23-tap for Tertnes-jentene, men for en 2. omgang de leverte!