Tertnes - Larvik 21-35: Tertnes har fyrt seg voldsomt opp til denne kampen, og det var ekstremt tydelig i åpningsminuttene. Tempoet var høyt, og innledningsvis var det gjestene som taklet det best. Karoline Dyhre Breivang satte 2-0 for Larvik, men måtte se Tertnes utligne 30 sekunder senere, ved en kontring avsluttet av Julie Lygren.

Deretter gikk det tyngre igjen: Tertnes slet med å bryte gjennom Larvik-muren, og når dommerparet i tillegg ga gratis straffekast til bortelaget, var veien kort til 3-6 på lystavlen i Haukelandshallen.

I det 13. minutt måtte Bodil Sørheim ut i to minutter, og Mari Molid satte Larviks tredje straffekast kontant i nettet – 3-7.

Keeperbytte hjalp

18.30 ut i kampen satte Larvik sitt tiende mål. Tertnes slet kraftig med å bryte gjennom et voksent forsvar, og sto ennå kun med fire scoringer.

Tore Johannessen valgte å bytte målvakt på stillingen 5-12. Ellers solide Marie Davidsen hadde ingen bokførte redninger i løpet av drøyt 21 minutters spill, og 19 år gamle Ida Gabrielsen steppet inn.

Da begynte Tertnes å spise innpå. Etter keeperbytte maktet Larvik kun å sette tre i kassen. De kunne likevel gå til pause med en solid 15-9-ledelse over Tertnes.

Møtte overmakten

Det var en tydelig kvalitetsforskjell på lagene også etter hvilen. Seks minutter ut i 2. omgang var det begynt å bli virkelig stygt for Tertnes. 10-20, og Tore Johannessen tok etter hvert ny timeout – og nytt keeperbytte kom i det 41. minutt. Davidsen hadde returnert til buret etter hvilen. Igjen steppet Gabrielsen inn.

Men det var tydelig at målvaktene ikke var problemet for Tertnes. Forsvarsspillet var tøft, men sviktet sentralt i de avgjørende øyeblikkene. Larvik var større, sterkere – og bedre.

Resten av kampen ble en desperat jakt etter å pynte på resultatet.

Ineffektive

Det ble imidlertid ikke bedre for de blå foran imponerende 1.507 tilskuere i Haukelandshallen. Noen lyspunkter hjalp i det minste litt: Gabrielsens målvaktspill var godt, Stine Skogrand våknet etter hvert opp og satte to på rappen drøyt 50 minutter ut i kampen, og selv med stadige utvisninger maktet Tertnes å heve seg i det offensive spillet.

Bodil Sørheim beviste det med å sette 19-30-målet i det 24. minutt i undertall med en kanon.

I det siste spilleminutt måtte Larviks Vilde Ingeborg Johansen ut, og Sørheim satte 21-34. Hovedårsaken til det store gapet: Effektivitet. Lagene hadde nærmest likt antall skuddforsøk, men altså 14 mål dårligere. Det endte 21-35.