Molde – Tertnes 24-28: Bergens beste håndballdamer tok juleferie på toppen av tabellen, og aktet ikke å gi bort forspranget på Larvik borte mot nyopprykkede moldensere.

Tore Johannessens lag tok tidlig føringen i kampen, og hadde scoret fire før hjemmelaget fikk hull på byllen. Man fortsatte deretter med å sikre jevn firemålsledelse, før tampen av omgangen. Da reduserte Molde til 11-13, men skremmeskuddet før hvilen ga ingen panikk i Tertnes-garderoben.

– Høyst middels dag

– Vi fikk en veldig god start, og styrte store deler av 1. omgang. I perioder gjennom hele kampen har vi sjanser til å dra skikkelig ifra, men vi klarer ikke helt benytte oss av det, sier Johannessen, som ble kåret til Årets Sportsnavn av BA ved nyttår.

Faktisk tok Molde ledelsen 19–18 halvveis inn i 2. omgang. Først da våknet Stine Skogrand og co.

– Da vi satte 25–22 følte jeg at vi var trygge. Vi får med oss poengene, og det er vi glade for, men vi har litt å gå på. For å oppsummere var dette en seier på en høyst middels dag, innrømmer Johannessen.

Skogrand fortsatt i VM-form

Et viktig fravær var Maren Roll Lied (23). Midtbacken er ute i noen uker med en fotskade. Det er et tungt tap for de blå, men Tertnes-treneren kunne trøste seg med at Madeleine Hilby og Birgitte Karlsen Hagen steppet inn i hennes sjefsrolle på en god måte.

– De gjør begge en god kamp, heldigvis, konstaterer Johannessen.

Molde - Tertnes 24-28 (11-13)

Eliteserien håndball kvinner. Idrettens hus Molde, 500 tilskuere. Dommere: Eskil Braseth og Leif André Sundet.

Tertnes: Marie Davidsen – Stine Skogrand 12, Celine Sivertsen 5, Bodil Sørheim 3, Malene Bergset 3, Madeleine Hilby 2, Birgitte Karlsen-Hagen 1, Julie Lygren 1, Kjerstin Boge Solås 1.

Toppscorer Molde: Vera Bekken 7.

Utvisninger: Molde 3 x 2 min, Tertnes 1 x 2 min.

– Vi savner Maren, men vi har nok styrke i laget til å klare dette, mener stjernen Stine Skogrand (22), som ikke var ferdig med å terrorisere Molde-forsvaret før han satte sitt tolvte mål 19 sekunder før slutt.

– Det ble en slitekamp, men det var vi forberedt på, sier hun.

Drømmemåneden med landslagsspill og VM-gull for Norge i desember har hun klart å få litt på avstand. Nå er hverdagen tilbake, med Tertnes-spill det luktet svidd av.

– Det var en helt syk måned. Jeg fikk en uke på å koble av før treningene begynte igjen, og det trengte jeg. Det føles uansett godt å være tilbake igjen, forsikrer hun.