Gossé klar for bergensk 1. divisjonsklubb

Linn Gossé har signert for bergensklubben TIF Viking. 
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Linn Gossé har signert for bergensklubben TIF Viking. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Linn Gossé flytter «hjem» til Bergen og signerer en treårskontrakt med TIF Viking.

DEL

Søndag sikret Viking-damene fornyet kontakt i 1. divisjon. Mandag kom det nok en god nyhet.

Etter fem sesonger i Tertnes, der Gossé blant annet ble kåret til Årets spiller, Årets venstrekant og ble toppscorer i eliteserien, forlot hun klubben til fordel for danske Randers. Til sommeren har hun spilt to sesonger i klubben, men til tross for mye spilletid og tilbud om forlengelse i Randers og kontraktstilbud fra flere andre danske klubber, velger 29-åringen nå å returnere til Bergen.

Men Gossé, som er sammen med TV2-profil og bergenser Jan-Henrik Børslid, signerer ikke for Tertnes i eliteserien.

Hun har signert en treårskontrakt med 1. divisjonsklubben TIF Viking.

– Jeg valgte Viking fordi jeg synes at det virker som et kjempespennende prosjekt. Klubben virker solid, og jeg vil gjerne være med på å få frem en klubb til i Bergen – slik at det ikke kun er Tertnes, sier Gossé til BA.

Blir playmaker

I TIF Viking skal hun være en del av trenerteamet. Samtidig skal den tidligere kantspilleren få en mer sentral playmaker-rolle som bakspiller.

– Å være playmaker gleder jeg meg veldig til. Det føler jeg er det neste steget jeg må ta for å utvikle meg ytterligere som håndballspiller, forklarer.

Men før bærumsjenten flytter hjem til kjæreste og familie i Bergen, skal hun avslutte sesongen med Randers. Der står både kvartfinale i sluttspillet og Europacup-semifinale for tur den kommende uken. Med 32 landskamper å slå i bordet med, har ikke 29-åringen gitt opp drømmen om en OL-plass til sommeren.

– Jeg satser fortsatt frem mot OL som kantspiller. Planen var hele tiden å spille to år i Danmark og satse frem mot Rio-OL. Jeg er litt usikker på hvor jeg står, og jeg har ikke hatt så mye kontakt med landslagsledelsen i det siste. Er jeg ikke med på neste samling, kan det se litt stygt ut, innrømmer hun.

Gossé ble ikke tatt ut til vinterens VM.

– Mye bedre tilbud fra Viking

29-åringen er fortsatt en viktig brikke for Randers, og sånn sett kan virke litt rart at hun velger å signere for en 1. divisjonsklubb, og ikke toppklubben Tertnes.

– Jeg forstår at folk kan synes at det er litt rart. Jeg synes jo at det er litt rart selv. Jeg har jo veldig god kontakt med trenerteamet og jentene der. Men for at min hverdag skulle gå opp – og for at jeg kunne få spille som bakspiller – ble dette det riktige valget for meg. Nå kan jeg kombinere håndballen med studier. Hadde jeg valgt Tertnes, måtte jeg jobbet i tillegg. Jeg kjenner meg selv så godt at jeg vet at det hadde blitt for mye, forklarer Gossé, som var i samtaler med Tertnes før jul.

Hun legger ikke skjul på at det økonomiske tilbudet fra Viking var langt bedre enn det Tertnes kunne tilby.

– Jeg får ingen superlønn, for å si det sånn. Det blir trangt, men jeg kan kombinere det med studier. Det er ingen «hard feelings» med Tertnes, men jobb, studier og håndball hadde blitt for mye. Økonomisk var det ganske stor forskjell på hva de to klubbene kunne tilby.

– Er du overrasket over at en 1. divisjonsklubb kan tilby mye mer enn en toppklubb fra eliteserien?

– Egentlig ikke. Viking har så mange flere bein å stå på. De har Bergen City Marathon, treningssentre, aktiviteter for unge osv., og det jobbes så ekstremt godt i den klubben. Det er heller ingen hemmelighet at norske eliteserieklubber har slitt lenge med å få økonomien til å gå rundt. 

Ambisjoner om eliteserie

TIF Viking er en hardtsatsende klubb, og etter at plassen ble reddet søndag, snakket daglig leder Roger Gjelsvik om eliteserie-ambisjoner.

– At det er starten på noe er helt sikkert. Vi håper det skal bli noe stort. Vi har et mål om å klatre oppover. Nå ønsker vi å kjempe i toppen av 1. divisjon neste år.

– Har dere et konkret mål om å rykke opp?

– Ja, innen noen år skal vi være i eliteserien, sa Gjelsvik til BA søndag.

Artikkeltags