– Det er veldig sykt. Jeg har aldri vært med på noe slikt før, og det blir veldig stort å få være med på en cupfinale i en alder av 19 år, smilte Helene Fauskanger etter at finaleplassen var i boks onsdag kveld.

– Det er kjempedeilig. Det er veldig stort, smiler Madeleine Hilby.

Hun var også med da Tertnes sist var i cupfinalen i 2013, men satt mest på benken da blåtrøyene den gang tapte for Larvik.

– Det var veldig stort. Det var en læringsprosess den gang, men nå tror jeg vi stiller enda litt sterkere, i alle fall jeg.

– Det var på tide

Mens Tertnes-benken løp ut på banen og hoppet rundt i den velkjente «ringen» og jublet, ble trener Tore Johannessen stående igjen på sidelinjen. Det skal mer enn en cupfinaleplass for å få frem de store jubelbrølene hos den sindige treneren.

– Hvordan føles det med cupfinaleplass?

– Jo, det er kjekt, det er det. Det er tre år siden sist, så det var på tide, sier Johannessen helt rolig.

– Du tar det veldig rolig?

– Ja. Hadde vi scoret på slutten og vunnet med ett mål så blir det spontan jubel. Men her var det klart med fem minutter igjen, så vi hadde fått tid til å juble på de fem minuttene, sier Johannessen og smiler.

Tittel nummer to?

Noe annet som absolutt er på tide, er at Tertnes henter hjem en tittel. I 2009 vant de NM-gull i beach-håndball, men inne på parketten har de foreløpig ikke vunnet noe som helst.

– Absolutt! Det hadde vært kjempekjekt med en gjevere tittel enn det vi har tatt. Dette er stort for oss, og enda gøyere om vi klarer å gjøre det bra i finalen, sier Hilby.

Hun er for øvrig en av mange i Tertnes-laget som har slitt med sykdom den siste tiden. Senest mandag hadde Tertnes bare seks utespillere på trening.

Den andre semifinalen mellom Larvik og Vipers ble spilt etter Tertnes-kampen. Det endte med seier for Larvik.

– Sjansen er der. Det handler om at alle er «på» og gjør sitt beste, så kan vi ta hvem som helst, sier Fauskanger.

– Uansett hvem vi møter, så er de andre favoritt. Vi får være i utfordrerposisjon, og det skal passe oss fint, sa Johannessen før det var klart hvem motstanderen ble.

Tertnes-keeper Marie Davidsen fikk en smell i 1. omgang da hun ble truffet i hodet av et skudd. Hun måtte dra på legevakten, men rett etter kampslutt visste ikke Tertnes-leiren hvor alvorlig skaden var.

Finalen spilles 29. desember i Oslo Spektrum. Larvik slo Vipers Kristiansand 32-26 onsdag i den andre semifinalen.