Proffdrømmen ødelagt av skademareritt

Birgitte Karlsen Hagen (23) røk i fjor høst korsbåndet i venstre kne for andre gang. – Jeg må trene meg opp, men blir også student. Jeg har søkt å lærerskolen her i Bergen, sier hun.

Birgitte Karlsen Hagen (23) røk i fjor høst korsbåndet i venstre kne for andre gang. – Jeg må trene meg opp, men blir også student. Jeg har søkt å lærerskolen her i Bergen, sier hun. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Om kort tid skal Birgitte Karlsen Hagen (23) korsbåndopereres for andre gang på få måneder. Proffdrømmen i Danmark gikk i vasken, men hun gir ikke opp!

DEL

Det var 30. september i fjor den tidligere Tertnes-spilleren var uheldig på trening i Danmark. Hun røk korsbåndet i venstre kne, på samme måte som hun gjorde det i 2012. I november opererte hun det skadde kneet, nå skal de inn igjen.

– Siden jeg har røket korsbåndet i samme kne før, hadde kanalen inn til korsbåndet utvidet seg. Den måtte først tettes med et donorbein, før de nå i april skal inn og operere igjen. Det skal skje på Haraldsplass, sier Birgitte Karlsen Hagen til BA.

Ville hjem til Bergen

Hun har vært på plass i hjembyen siden februar.

– Ja, kontrakten i Danmark er sagt opp. Vi kom til en avtale, det var noe jeg selv også ønsket. Jeg hadde ikke noe annet enn håndballen i Danmark, så det var ikke veldig fristende å bli sittende der nede uten å kunne spille, forklarer hun.

Tilbake til Tertnes

Så mens Stine Skogrand og de andre lagvenninnene i Silkeborg-Voel forbereder seg til første sluttspillkamp på torsdag, forbereder Hagen ny operasjon, og enda en sesong i vasken. For etter operasjonen i april, venter bortimot et helt år med opptrening før hun er kampklar.

– Jeg kan nok begynne forsiktig håndballspill inn mot jul, men ting må tas gradvis. Det er tvilsomt om det blir kamper på meg neste sesong. Men jeg er fullt innstilt på å komme tilbake på banen. Kanskje jeg tar kontakt med Tertnes igjen i løpet av sommeren, sier hun.

– Tror du kneet blir helt bra igjen etter to korsbåndskader?

– Ja, jeg hadde ingen problemer med kneet i årene mellom de to skadene, svarer hun.

Skogrand på 3.-plass

Mens sesongen gikk i vasken for Hagen, har det gått bra for Stine Skogrand. Hun går inn i sluttspillet som tredje beste målscorer i den danske grunnserien.

Den norske landslagsprofilen fra Fyllingsdalen banket inn 122 mål på 22 kamper.

Stine Skogrand var tredje mestscorende i grunnserien.

Stine Skogrand var tredje mestscorende i grunnserien. Foto:

Artikkeltags