Mellom fire og åtte uker ute. Det er dommen fra legestanden etter at Stine Skogrand har fått konstatert en rift under venstre fot.

– Det er en sene som har murret litt siden ettersommeren i fjor. Jeg tok ultralyd i høst, men den viste ingenting. Og det har ikke plaget meg når jeg har blitt varm. Men mot Skrim kjente jeg at noe raknet, sier hun.

Trening fra sofaen

Det var søndag for halvannen uke siden. Nå har hun fått konstatert en rift i senen. Dermed blir det «husmortrim» på Tertnes' desidert største stjerne, som i beste fall når litt av sluttspillet.

– Jeg får lov til å svømme, og sykle med veldig lav motstand. Men det er så lavt at jeg ikke engang blir sliten, sukker hun.

– Dessuten har jeg fått en slags strømpe som skal hjelpe meg å tøye foten. Fantastiske greier, som gjør at jeg kan gjøre øvelser i sofaen, ler hun.

– Poenget med tøyingen, er at når riften gror, må det ikke gro for stramt. Det bør bli like mykt som det var før, og derfor må jeg tøye, forklarer hun.

Skogrands skade er meget ubeleilig for et Tertnes som har slitt fryktelig etter jul, med tap i seks av syv kamper i serie og cup. Det har sendt dem rakt ut av medaljestriden, etter en strålende høstsesong.

Ekspert: Skogrand umulig å erstatte

Fått for mye ansvar

– Jeg tror det vi ser er en reaksjon. De mange veldig ferske jentene på laget presterte fantastisk i høst, men de må jo bli slitne en gang. Både i kroppen og i hodet. Mange av dem har omtrent doblet treningsdosene før denne sesongen, påpeker hun.

Les mer: Hodestups ut av medaljestriden

Selv skal som kjent Skogrand til dansk håndball og Silkeborg neste sesong.

– Dette blir i hvert fall en god test for de som skal ha ansvaret fra høsten av, sier Skogrand, som innrømmer at hun tidvis har fått for mye ball og ansvar når laget har slitt i vår.

– Jeg vet ikke helt hvorfor, men sånn har det blitt, sier hun.