Stortalentet trener igjen etter skrekkskaden

Kjerstin Boge Solås kan delta på Tertnes-treninger igjen, men må begrense seg.

Kjerstin Boge Solås kan delta på Tertnes-treninger igjen, men må begrense seg. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kjerstin Boge Solås (20) er tilbake på Tertnes-trening, men utelukker comeback denne sesongen.

DEL

I august i fjor, én uke før seriestart, røk Solås korsbåndet i en treningskamp mot TIF Viking. Med skaden forsvant både sesongen og mulig VM-spill med landslaget.

I et halvt år har hun måtte gjøre helt andre ting enn å spille håndball, men en knallhard opptrening er på vei inn i siste fase. Nå kan Solås trene igjen sammen med lagvenninnene.

– Nå kan jeg være med på ting som er litt mer håndballrelatert. Det er gøy, og gir veldig mye motivasjon, sier Solås til BA.

– Ikke lurt

Øvelser som innebærer fysisk kontakt er fortsatt litt for tidlig å være med på, siden kneet fortsatt ikke tåler den belastningen.

27. februar er det et halvt år siden skaden oppsto. Selv om progresjonen ser bra ut, utelukker Solås et overraskende comeback i løpet av denne sesongen. Normalt tar det et drøyt år å vende tilbake etter korsbåndsskade.

– Uansett hvor mye jeg hadde ønsket det, så er ikke det lurt. Gjør jeg ikke opptreningen skikkelig, så vil det bare ta enda lengre tid før jeg kan spille håndball igjen. Målet er å være tilbake til seriestarten neste sesong, sier Solås.

I skadeperioden har Solås blant annet bidratt som kommentator på Tertnes sine hjemmekamper.

– Gjorde vondt

For noen dager siden røk også Nora Mørk korsbåndet. Landslagsstjernen var gjennom en vellykket operasjon onsdag. Det var 26-åringens syvende kneoperasjon. Solås sier hun får vondt bare av å tenke på det.

– Man synes ikke så synd på seg selv når man tenker på hva hun har vært gjennom. Jeg synes det er mer enn nok med bare én operasjon! Jeg håper aldri jeg må gjennom noe slikt igjen, sier Tertnes-stjernen.

Artikkeltags