Tertnes gambler på stortalent: – Nå er stallen komplett

Kaja Haugseng blir Tertnes-spiller. 17-åringen har junior- og ungdomslandskamper for Norge.

Kaja Haugseng blir Tertnes-spiller. 17-åringen har junior- og ungdomslandskamper for Norge. Foto:

Tore Johannessen har fått sitt siste tilskudd før 2019/20-sesongen.

DEL

Kaja Haugseng (17) fra Nærbø i Rogaland er siste spiller inn i Tertnes-troppen. Linjespilleren kommer fra eliteserielaget Sola.

Men der var det ikke fryd og gammen. For rogalendingene satser etter opprykket, og har blant annet hentet inn linjespilleren Martine Wolff fra Larvik.

Vraket i Sola

– Jeg velger Tertnes, og det er litt med tanke på det Sola gjør nå. Jeg har blitt satt ned som et fjerdevalg på strek. Jeg fikk tilbud om 3.-divisjonsspill, og når Tertnes gir meg sjansen etter å ha hatt meg på prøvespill, gjør det valget lett, sier hun til BA.

Straks skal ungjenten av gårde med det norske juniorlandslaget (2000) til EM. Tertnes-trener Tore Johannessen har ikke selv trent Haugseng, men kjenner selvsagt godt til henne gjennom sitt arbeid på 2002-laget til Norge.

Haugseng gleder seg stort til å flytte til Bergen.

– Etter å ha besøkt Tertnes, ble det mer og mer interessant. De er gode på samhandling, og hverdagen ser veldig bra ut. Når et såpass godt lag gir deg et tilbud, er det lett å si ja. Jeg føler at de ser potensialet mitt, og at Tore virkelig ønsker meg. Det betyr veldig mye for meg, sier hun.

Hun har skrevet under en ettårskontrakt, med opsjon på ett år til.

– Førstevalget

Johannessen har åpenbart en helt annen tro på Haugseng enn Sola har.

– Kaja har vært førstevalget vårt hele veien, så det er godt å få det ordnet. Hun er en svært spennende linjespiller som skal utfylle oss, sier han.

Haugseng skal konkurrere med Katarina Berens (21) om plassen på strek. Johannessen tror Tertnes' rykte som en utviklende klubb har vært avgjørende for Haugsengs valg om å flytte til Bergen.

– Jeg tror måten vi jobber på her gjør oss attraktive for spillere som Kaja, som vil opp og frem sier Tertnes-treneren.

Han har mistet linjespilleren Vilde Johansen til utlandet. I kjent stil erstatter dermed tenåringer de største stjernene i bergensklubben.

Artikkeltags