Tertnes gjør et spesielt grep: Går «tilbake til fremtiden»!

– Det er helt avgjørende for jentene at de har kompetente trenere når de kommer opp i 15-16-års-alderen. Hvis du merker at du ikke lærer noe nytt er det lite motiverende og større sjanse for at du slutter, sier Tore Johannessen.

– Det er helt avgjørende for jentene at de har kompetente trenere når de kommer opp i 15-16-års-alderen. Hvis du merker at du ikke lærer noe nytt er det lite motiverende og større sjanse for at du slutter, sier Tore Johannessen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Tertnes Elite og Tertnes Håndball ønsker et tettere samarbeid. Et av virkemidlene er det nye prosjektet «Treningsløftet».

DEL

Vi er i Åstveithallen. Tore Johannesen instruerer og korrigerer. Viser detaljer og kommer med innspill om hva som er lurt å gjøre. Intensiteten er høyere enn de er vant til og jentene på Tertnes Håndballs 15-årslag må følge godt med. Her er det mye å lære.

– Vi lærer både samspill og individuelle ting, hva vi kan gjøre bedre når vi spiller, sier keeper og kaptein Anette Hundven Walle til BA.

Mesterlære

Hele laget skal se Tertnes sin kamp mot Fredrikstad. Der skal de se om laget utfører kampplanen som planlagt.

– Da kan vi lære fra dem vi ser opp til, sier Anette.

Det er tredje gang elitelagets trener er ute i Åstveithallen for å trene disse jentene. På sidelinjen står det en god gjeng trenere fra Tertnes Håndball. De følger godt med på øvelsene Johannessen kjører jentene gjennom. Diskusjonen går. Trenerne skal også få seg et løft. Ikke bare spillerne.

Georg Sol­våg (t.v.) fra Tert­nes Hånd­ball, sam­men med Tore Johannesen og Ma­rit Brox.

Georg Sol­våg (t.v.) fra Tert­nes Hånd­ball, sam­men med Tore Johannesen og Ma­rit Brox. Foto:

Prosjektet heter «Treningsløftet» og klubben har fått støtte fra Sparebanken Vest til å gjennomføre det hele. Håndballregion Vest holder kurs for ungdomstrenerne, mens Olympiatoppen lager basisprogram til alle lagene.

Tettere kobling

Selv om Tertnes Elite henter talenter fra hele Bergen, ønsker de at det skal komme noen fra Åstveit også.

– Vi håper at breddelaget skal komme tettere på eliten. At jenter med tilhørighet i Tertnes skal bli elitespillere i Tertnes, sier daglig leder i Tertnes Elite, Marit Brox.

Selv om Tertnes Elite og Tertnes Håndball ligger under samme allianseidrettslag har det ikke alltid vært veldig mye kontakt mellom de to klubbene.

 Keep­er og kap­tein Anet­te Hund­ven Wal­le (15) får noen gode tips av Tore Johannessen.

Keep­er og kap­tein Anet­te Hund­ven Wal­le (15) får noen gode tips av Tore Johannessen. Foto:

– Det har vært en kobling, så glir man litt fra hverandre, fordi man sitter på hver sin tue og ikke prioriterer samarbeidet, sier Brox.

Nå vil begge parter gjøre noe med dette.

– Fra liten til eliten. Det tar tid, da må vi begynne med trenerne, sier Georg Solvåg, styreleder i Tertnes Håndball.

Artikkeltags