Etter flere smått utrolige år, med stadige kutt og yngre spillerstall og likevel topplasseringer, virker virkeligheten å ha inntatt Tore Johannessens kvinner. Fjorårets sølvlag tapte 22-25 mot dagens 2.-plass, Glassverket, onsdag.

Nå har Tertnes rotet seg ned i en mulig bunnstrid. For mens avstanden til gårsdagens motstander er hele 14 poeng, er det kun fire ned til Stabæk på kvalifiseringsplass. Laget kjempet lenge i Drammen, men sliter stadig med lange perioder der lite fungerer.

For tross stadige Glassverket-utvisninger, ble både overtallsmuligheter, straffer og kontringer sløst bort på unormalt mange personlige feil og lite treffsikkerhet.

– For ujevne

Vanligvis solide spillere som Celine Sivertsen og Kjerstin Boge Solås hadde ingen maks dag foran motstanderens mål. Sivertsen traff på to av seks skudd. Landslagskometen Boge Solås traff på tre av ni, hvorav én var stang inn, og en annen via en blokk.

– Det er alltid noen bom og avslutninger vi ikke skulle tatt, men det er ikke tema nå. I periodene vi er gode, er det ordentlig god timing, tempo og satsinger. Så blir det litt for ujevnt. Det har det vært for oss den siste tiden, sier Tore Johannessen.

I sluttminuttene punkterte vertene kampen.

Tertnes får nesten to uker å forberede seg til neste kamp, hjemme mot Oppsal. Tre dager senere venter Larvik på Østlandet, før Storhamar, Halden, Stabæk og Sola er motstanderne i serieinnspurten.

Tror det snur

Det bør bli en sluttspurt det lukter svidd av for Bergens beste håndballag.

– Hvordan skal dere snu trenden?

– Vi må jobbe på videre. Det skjer mye bra på trening, og selv om vi taper mange kamper er det små marginer nå. Det er ingen store ting. De to hjemmetapene mot Sola (22-23) og Gjerpen (26-29) i januar var noe helt annet. Det var ikke bra, og det er jeg glad for å se at vi har lagt bak oss, sier Johannessen, som legger til at tap «uansett er en nedtur».

– Så får vi ta med oss det positive. Vi liker egentlig ikke å bare snakke om gode prestasjoner, men vi viser at vi på rett vei.

Fakta

Glassverket - Tertnes 25-22 (13-11)

Eliteserien kvinner håndball. Drammenshallen.

Tertnes: Julie Lygren 5, Birgitte Karlsen-Hagen 4, Tina Abdula 4, Kjerstin Boge Solås 3, Celine Sivertsen 2, Maren Roll Lied 2, Malene Bergset 2.

Toppscorer Glassverket: Birna Haraldsdottir 7.

Utvisninger: Glassverket 3 x 2 min, Tertnes 2 x 2 min.