Tertnes kollapset totalt og røk på bortemål!

Tertnes ledet med ni til pause, men kollapset i 2. omgang og røk ut av Europacupen på bortemål.

Tertnes ledet med ni til pause, men kollapset i 2. omgang og røk ut av Europacupen på bortemål. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Tertnes måtte ta igjen tre mål, og på et tidspunkt ledet de med ti mål. Men i 2. omgang kollapset Tertnes og til slutt røk de ut av Europa på bortemål!

DEL

TERTNES – BNTU MINSK 29–26 (52-52 sammenlagt): Før denne kampen var premissene klare. BNTU Minsk vant lørdagens oppgjør 26-23, som var bortekamp for Tertnes selv om den ble spilt i Haukelandshallen. I returoppgjøret i samme hall søndag måtte altså Tertnes ta igjen denne ledelsen om de skulle gå videre til tredje kvalifiseringsrunde i EHF-cupen. Og dersom Minsk scoret 24 eller mer måtte Tertnes vinne med fire mål for å gå videre.

Det startet strålende for Tertnes! Etter tre minutter var forspranget hentet inn da Vilde Ingeborg Johansen sørget for 3-0-ledelse til Tertnes.  

Pangstarten fortsatte for Tertnes fremover, og i buret storspilte Marie Davidsen. Ti minutter ut i oppgjøret ledet hjemmelaget 7–2. Det siste satt inn av kaptein Celine Sivertsen på straffe.

Fantastisk Tertnes-omgang

Nevnte Sivertsen sa til BA etter kampen lørdag kveld at de skulle bruke oppladningen til returoppgjøret med å studere lørdagens kamp på video. For i forkant av kampen de tapte 26–23 hadde de ikke noe kjennskap til hviterusserne.

Videotittingen gjorde tydeligvis susen for utover i 1. omgang var det fullstendig lekestue. Minsk ble avkledd i angrep og kontret i senk av Tertnes. Etter halvspilt omgang sto det 12–4 på resultattavlen i favør Tertnes.

Målorgien roet seg noe etter 20 spilte minutt, men ikke mer enn at Tertnes var oppe i timålsledelse 17–7 etter 25 minutter.

Ved pause ledet Tertnes 18-9, noe som betød at de var seks mål foran sammenlagt. En fantastisk om av Tertnes!

Vertene startet den andre omgangen med en spiller mindre da Thea Stankiewicz fikk en tominutter i siste sekund før hvilen. Det utnyttet hviterusserne og krøp innpå litt. Seks mål foran sammenlagt ble til fire i løpet av kort tid i 2. omgang.

Men keeper Davidsen og resten av Tertnes giret opp igjen og åtte minutter ut i 2. omgang var Tertnes foran 23-13, altså syv mål foran sammenlagt.

Startet opphentingen

Starten av omgangen ellers var ikke som den første, noe man heller kunne forvente. Hviterusserne spiste seg mer inn i kampen, og fremover for Tertnes gikk det ikke like mye på skinner som i 1. omgang.

De rødkledde gjestene var mye mer på tå i sitt forsvarsspill, og litt over midtveis i 2. omgang var Tertnes bare nede i en tremålsledelse sammenlagt, og 20–26 i denne kampen.

Det som så ut til å være grei skuring etter 1. omgang ble altså likevel spennende.

Med ti minutter igjen på uret ble det virkelig kritisk for Tertnes, for da reduserte BNTU Minsk til 22-26, og var med andre ord bare ett fattig mål bak igjen.

Dette målet ble også utlignet da gjestene reduserte til 23-26, identiske sifre som dagen før.

I denne perioden var spillet veldig oppjaget og Tertnes gjorde feil på feil offensivt.

Ute!

Da Minsk fikk sitt 24. mål for dagen betød det at Tertnes altså minst måtte vinne denne kampen fire mål for å gå videre. Dette fordi Tertnes scoret 23 mål i sin «bortekamp» og ved tremålsseier til Tertnes hvor Minsk scoret 24 eller flere ville hviterusserne gå videre på bortemål.

Og med fire minutter igjen av kampen så det veldig mørkt ut, for da var Tertnes bare foran med én scoring (27-26).

Malene Bergset sørget for en liten spenning igjen da hun satte 28–26 to og et halvt minutt før slutt, men de måtte altså ha to til uten at Minsk fikk noen om de skulle gå videre.

Tertnes fikk også satt inn 29-26-scoringen like før slutt, men det var for sent. BNTU Minsk er videre til tredje kvalifiseringsrunde i EHF-cupen etter et ellevilt håndballdrama i Haukelandshallen!

Kampfakta

Tertnes – BNTU Minsk 29–26 (18–9)

Sammenlagt: 52–52. BNTU videre med flere scorede bortemål.

EHF-cupen, 2. kvalifiseringsrunde 2. kamp. Haukelandshallen. Dommere: Malgorzata Lidacka og Urszula Lesiak, Polen.

Tertnes: Marie Davidsen – Bodil Sørheim 7, Vilde Johansen 6, Thea Stankiewicz 6, Celine Sivertsen 3, Malene Bergset 3, Madeleine Hilby 2, Caroline Aar Jakobsen 1, Mina Mjærum 1, Tina AbdullaMartine Kjellerød.

Artikkeltags